Dolar 32,5728
%0.1
Euro 34,9833
%0.44
Altın 2.428,800
%0.23
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'den alçak saldırıya tepki: Teröre lanet yağdı

İzmir'den alçak saldırıya tepki: Teröre lanet yağdı

Yeni yılın ilk saatlerinde İstanbul’daki gece kulübüne yapılan saldırı sonucu 39 kişinin yaşamını yitirmesinin ardından sosyal medyadan teröre lanet mesajları yağdı. İzmir'den alçak saldırıya tepki

  • Ege Postası
  • 01.01.2017 - 10:22

Türkiye yeni yıla yine bir terör saldırısı ile girdi. Yeni yılın ilk saatlerinde İstanbul'da bir eğlence mekanına yapılan saldırıda 39 kişinin hayatını kaybetmesi toplumun tüm kesimlerinde üzüntü ve tepkiye neden oldu.

İstanbul’da gece kulübüne yapılan alçak saldırıda 1 polis şehit olurken, 38 kişi de yaşamını yitirdi, 69 kişi ise yaralandı.

İstanbul'daki alçak saldırı sonrası İzmir’den teröre lanet mesajları yağdı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi: Ulusumuzun Başı Sağolsun...

CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır: Lanet olsun... İstanbul'daki terör saldırısında hayatını kaybeden yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar dilerim...

CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven: 2017 yine terör saldırısıyla başladı.Ortaköyde gece kulübüne silahlı saldırıda ölen ve yaralananların olduğu söyleniyor.2017 kötü başladı.

CHP İzmir İl Başkanlığı: İstanbul'da yine masum insanları hedef alan terör saldırısında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dileriz. Teröre lanet olsun.

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay: Yeni yıla terörle başlamak kahredici. Üzülmek, acıyı paylaşmak yetersiz. Teröre karşı büyük bir duruş gerek. #Reina

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam: Haince masum insanlara saldıran alçaklara, terörü besleyen ve terörden medet umanlara lanet olsun. Kaybettiğimiz canlar için Allah'tan rahmet, yaralılara baş sağlığı diliyorum. 

CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit: İstanbul Ortaköy'de yapılan saldırı masum insanları, birliğimizi, yeni bir yıla beslediğimiz umutlarımızı hedef almıştır.Teröre lanet olsun.​

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu: #İstanbul #Reina da gerçekleşen terör saldırısını kınıyorum. #2017, umudu ve huzuru dilerken ölümlerle, terörle başladı. Bu böyle gitmez!

AK Parti İl Başkanı Bülent Delican: İstanbul Reina’da acımasızca insanlara saldıran hain terörü lanetliyorum. Masum 35 vatandaşımızı Allah rahmet eylesin. Hainlere lanet olsun…
Tüm Türkiye'nin başı sağ olsun, teröre ve teröristlere karşı çok büyük bir savaş veriyoruz birlik beraberlikten asla kopmayacağız. Kahraman Askerimiz Suriye'de bu pislikleri temizlerken, itleri masum insanlarımıza saldırıyor.Köklerini kurutacağız yeterki birlik olalım. Irak ve Suriye'nin düştüğü tuzağı aynı senaryo ile Ülkemize kurguluyorlar. Uyanık olmalıyız. Birlik olmalıyız. Şeytanın uşakları işbaşında!
AK Parti İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık: İstanbul Ortaköy'deki alçak terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Nükhet Hotar: İstanbul Ortaköy'deki terör saldırısında vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Terörün ve teröristn ırkı,milleti,dini yani hiçbir değeri vekutsalı olmaz.80Milyon kenetlenerk bu zorlukları aşabilirz.Tekrar başımz sağolsun.

AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli: Ortaköy'de,alçaklarin terör saldırısını lanetliyor,hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet,yaralılarımıza acil şifalar diliyorum

AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya: İstanbul'daki alçak terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Yüce Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan: Alçak terör İstanbul'da masum vatandaşlarımıza yine şerefsizce saldırdı… Acımız çok büyük! Hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilerim. Hainlere bir kez daha sesleniyorum hiçbir terör saldırısı ülkemizin birliğini, bizlerin kardeşliğini bozamayacak. #BAŞARAMAYACAKSINIZ

AK Parti İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık: İstanbul Ortaköy'deki alçak terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş: Terör nefes aldırmıyor, 2016 Yılını bu Ülke ve insanlarımız acı ile,gözyaşı ile geçirdi. Yeni yıla adım attık ki İstanbul Ortaköy vahşeti.

Yaşamını yitiren 39 vatandaşımıza Allah'tan rahmet yaralılara acil şifa diliyorum. Saldırıyı Lanetliyorum. Bu ülke bu terörü BİTİRMELİ.

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili A. Kenan Tanrıkulu: Unutma! Dökülen kan da, atılan kurşun da bu topraklara düşüyor. Ayrım yapmak terör propagandası yapmaktır. Rabbim rahmetini esirgemesin.

Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin:

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar: Bizler, insanlık için barış, huzur ve umut dilerken, yeni yılın ilk saatlerinde #Ortaköy 'de onlarca cana kıyanlara #LanetOlsun

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina: Bizler, insanlık için barış, huzur ve umut dilerken, yeni yılın ilk saatlerinde #Ortaköy 'de onlarca cana kıyanlara #LanetOlsun

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla: Ulusumuzun Başı Sağolsun... #Reina #İstanbul

Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan: #İstanbul'da yapılan silahlı saldırıda yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyorum.

Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu: İstanbul'da alçak terör saldırısında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara şifa dilerim. #Terörelanetolsun #Ortaköy #Reina

Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu: İstanbul'da yeni yılı kutlayan vatandaşlarımıza yönelik düzenlenen terör saldırısını lanetliyorum. Acımız büyük, başımız sağ olsun.

DİSK Genel Başkanı Kani Beko: Kınamaktan, lanetlemekten bıktık, Cenazelerden, taziyelerden yorulduk... 2017'de savaş değil barış, kavga değil huzur istiyoruz!

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar: “İyi dileklerle yeni yıl kutlaması yapan masum insanları vahşi, hain bir saldırıyla katleden kalleş terörü lanetliyorum. Kahrolsun bu illet. Vahşi terör saldırısında şehit düşen polisimiz ve hayatını kaybeden masum vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum” dedi. 
Ülkemizin çok boyutlu ve çok taraflı bir saldırı altında olduğunu kaydeden Yorgancılar, Dünyanın en stratejik coğrafyalarından birinde bulunan Türkiye’nin çok farklı amaçlar ve çıkarların çatıştığı Ortadoğu bataklığına uzun bir süredir sürüklenmek istendiğine dikkat çekerek, “Yeni yılın ilk gününde gerçekleştirilen bu hain terör saldırısı da gösteriyor ki siyaset üstü bir yaklaşımın zorunlu olduğu bir dönemden geçmekteyiz. Direkt yaşam tarzını hedef alan bu saldırı karşısında siyasetteki birliktelik; halkımızın da birliğe, beraberliğe olan yaklaşımını, inancını güçlendirecektir. Ülkemiz üzerinde oynanmak istenen oyunlara, bizi bölmek isteyenlere en güzel cevabımız bu olmalıdır”

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş: "1 Ocak 2017 gecesi İstanbul'da gerçekleşen hain terör saldırısı, yeni yıla ilişkin umutlarımızı kana bulamıştır. Terör eyleminin gerçekleşme zamanı ve yeri, hayat tarzımıza yönelik açık bir saldırı olduğunu göstermektedir. Saldırıda hayatını kaybedenlere rahmet, tüm yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Ulusumuzun başı sağ olsun."​

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk: Türk halkının kötü geçen 2016 yılını unutmak istediği, umutlarını tazelemek istediği 2017 yılının ilk saatlerinde gerçekleşen terör saldırısının sadece Türkiye'ye değil tüm dünyaya yapılmış bir terör saldırısı olduğunu ve nefretle kınadıklarını kaydetti.

Terör saldırısının gerçekleştiği eğlence merkezinin dünya milletlerinin bir araya geldiği bir mekan olduğuna işaret eden Ünlütürk, "Türkiye'de bulunan yabancıların tercih ettiği bir mekan seçilerek Türkiye yalnızlaştırılmak isteniyor. Bu süreçte tüm çağdaş toplumların teröre karşı güçbirliği yapması gerekiyor" diye konuştu.

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk:  “Ardı ardına kötü olayları yaşadığımız 2016 yılını geride bırakıp, yeni yıla yeni umutlarla başlamayı hayal ederken, İstanbul'da yaşanan terör saldırısı hepimizi derinden sarstı. Bu saldırıyı düzenleyenleri lanetliyor, yaşamını yitiren vatandaşlarımız ile misafirlerimize Allah'tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyoruz. Bugün ne yazık ki sadece İstanbul'da değil dünyanın dört bir yanında bombalar  patlıyor. Masum insanlar, çocuklar hayatını kaybediyor. Ancak insanlık dışı küresel terör asla kazanamayacak, insanlığın evrensel değerleri tarihte olduğu gibi bugün de galip gelecektir. Uygarlığın beşiği, insanlığın buluşma noktası ve modern, laik yaşama biçimiyle dünyaya örnek olan ülkemiz, bütün bu hain oyunlardan dimdik çıkmayı başaracaktır”

İzmir Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Kestelli:  "Yeni doğan bebek haberleriyle, sevinçle karşılamaya alıştığımız yılbaşı, bu yıl bizi kahpe bir terör saldırısı ile yasa boğdu. Türkiye, ne yazık ki uzun bir süredir küresel terör girdabının içine sokulmaya çalışılıyor. Korkalım, sinelim, baş eğelim ve buna alışalım istiyorlar. Yaşam enerjimiz sönsün, geleceğe dair umutlarımız kararsın istiyorlar. Yaşam tarzımızı, birlikte Türkiye olma irademizi hedef alıyorlar. Tarihinde binlerce kez ateşle sınanmış bu ülkenin bu oyuna gelmeyeceğini eninde sonunda kabul edecekler. Yılın ilk saatlerinde bu vahşi terör saldırısında hayatını kaybeden insanlarımıza rahmet, ülkemize başsağlığı diliyorum. Bu güzel ülkenin kalbini kıranlara lanet olsun."

EGİAD Başkanı Aydın Buğra İlter, 2016’yı terör olayları ile geçiren ve 2017’den umut besleyen insanları yeni yılın ilk dakikalarında vuran terör olayını şiddetle kınadıklarını belirterek mesajını şu şekilde sürdürdü:

“İnsanların yeni yılı kutlamak istediği bir mekânda yapılan bu katliam hiçbir inanca sığmamaktadır. İster Türk ister yabancı olsun bu insanlığa yapılmış bir saldırıdır. Terörün dili, dini, ırkı, mezhebi, gerekçesi ve mazereti olamaz. Camide, maçta, eğlencede her yerde sinsice saldırabilen bu hain terör örgütleri tüm insanlık için ciddi bir tehdit oluşturmaktadır. Bu nedenle, teröre karşı uluslararası ortak tavır ve mücadele şarttır. İster bireysel isterse örgütlü bir terör eylemi olsun insan yaşamına ve hayat tarzlarına yönelik her türlü saldırıyı şiddetle lanetliyoruz.

Masum insanlara yönelik bu saldırı bir kez daha tüm dünyanın ortak hareket etmesi gerektiğini göstermiştir. Terör din ve milliyet ayrımı gözetmiyor. Gün birlik olma günüdür. Sadece ülkemizin değil, tüm insanlığın, tüm inançların teröre karşı ortak hareket etme zamanıdır. Hain saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza, şehit emniyet görevlimize Allah’tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Ülkemizi ziyaret amacıyla gelen yabancı misafirlerimizden hayatlarını kaybedenler için acımız büyüktür. Türkiye’yi bir kaos ve güvensizlik ortamına sürüklemek isteyenler başarılı olamayacaktır. Bu hain saldırının içerideki ve dışarıdaki azmettiricileri ortaya çıkarılmalıdır.”

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Misket Dikmen, İstanbul Ortaköy’de gerçekleştirilen terör saldırısı için yaptığı açıklamada, "Türkiye biran önce, dört bir yanını saran terör belasından ve nefret dilinden kurtulmalıdır. Teröristler din, mezhep, ırk dinlemeden hepimizi katlediyor. Ruhlarımız artık bu acıları kaldırmaya yetmiyor. Yeni yıla küçük de olsa umut ile girmişken bu vahşi saldırı hepimizi derinden sarstı. İnsanlığa sığmayan bu saldırıyı kınıyoruz. Türkiye bugünden itibaren barış dilini hakim kılmalıdır. Tüm ulusumuzun bir kez daha başı sağolsun" dedi 

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı İzmir Başkanı Ümit Ülkü, toplumda fitne oluşturmanın amaçlandığını dile getirerek, şöyle konuştu: 

“2017 yılının ilk saatlerinde İstanbul’da yaşanan hain ve alçak terör saldırısıyla yine canımız yandı. Terör saldırısını kınıyor, sorumluların en kısa sürede ortaya çıkarılacağına inanıyorum. Görünen o ki, terör örgütleri ve onların uzantıları, farklı yöntemlerle ülkemizi hedef almaya ve bölgedeki varlığımızı sabote etmeye devam etme niyetindeler. Savunmasız insanlar üzerine yapılan saldırı cinayet ve katliamdır. Teröristlerin hedefinin mekanlar olmadığını, insanları, ülkeleri, milletleri ve insanlığı hedef aldığını görüyoruz. Yaşanan bu terör saldırısını diğer olaylardan ayıran en önemli farkı toplumda fitne oluşturmaktır. Gün terörün her çeşidine karşı milletçe kenetlenme günüdür. Hiçbir Müslüman vicdanın asla kabul etmeyeceği bu katliamı yapanları şiddetle lanetliyorum. Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun" dedi.

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Ege Şube Başkanı Hüseyin Canpolat, İstanbul’daki terör saldırısının tüm insanlığı hedef aldığını vurgulayarak, şunları söyledi: 

"Saldırı, dünyanın çeşitli ülkelerinden gelenlerin bulunduğu bir yerde, sivil insanlara yapılıyor. Amaç belli, kaos yaratmak. Terörün hedefi Türkiye’yi bölmek, uluslararası arenada tek başına bırakmak, kaos yaratmak. İnsanlıktan nasibini almamış bu hainler, amaçlarına ulaştı m? Yine hayır. Türkiye yine tek yürek, yine ayakta. İşte ısrarla anlamadıkları bu. Bu millet asla onların ayak oyununa gelmez" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.