Dolar 32,3685
%0.16
Euro 35,1197
%0.16
Altın 2.327,590
%0.31
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'deki tarihi semte nur yağıyor: Emlak fiyatları uçuşa geçti!

İzmir'deki tarihi semte nur yağıyor: Emlak fiyatları uçuşa geçti!

İzmir'in en eski tarihi semtlerinden olan Karataş'ta son dönemde büyük hareketlilik yaşanıyor. Tarihi değere sahip ve büyük kısmı tescilli yapılardan oluşan dar sokaklarda emlak fiyatları adeta uçuşa geçti. İzmir'deki tarihi semte nur yağıyor

  • Ege Postası
  • 28.10.2016 - 09:04

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Her köşesinde ayrı bir tarihi barındıran İzmir'in Karataş semtine nur yağıyor. Geçmişi 1860'lı yıllara kadara uzanan ve içerisinde Rum, Ermeni, Türk ve Yahudi kültüründen eserler barındıran tarihi yerleşim alanı şimdilerde katlanarak artan emlak fiyatları ile gündemde.

FİYATLAR ÜÇE KATLANDI!

Son dönemde İzmir'in gözdesi olan Karataş'ta adeta iğne atsan yere düşmüyor. Kentin kalbi Konak Meydanı'na sadece birkaç dakikalık mesafede bulunan ancak yıllarca ihmal edilen semte yatırımcılar sahip çıktı. Yaşanan canlılıkla birlikte semtin simgesi haline gelen tek katlı cumbalı tarihi evlerin yerine artık çok katlı binalar yükseliyor. Bölgede emlak fiyatları tavan yaparken, değeri 100 ile 150 bin lira arasında değişen tarihi tek katlı ve bahçeli yapıların satış bedelleri de üçe katlanarak 400-500 bin liraya kadar yükseldi.

TARİHİ YAPILARIN YERİNE APARTMANLAR GELİYOR

Son günlerde yerel yönetim, çeşitli sivil toplum kuruluşları ve iş dünyasından çeşitli isimlerin ardı ardına başlattıkları projelerle tarihi yapılara sahip çıkarak restore ettiğine dikkat çeken bölge halkı, yaşanan bu hareketlilikten yer yer rahatsız olduklarını da dile getirdi. Karataşlılar, kentsel dönüşüm kapsamında yürütülen çalışmalarla tarihi öneme sahip birçok yapının el değiştirdiğini ve inşaat firmaları tarafından yerlerine çok katlı binalar dikildiğini söyledi. Yaşanan bu gelişmeler nedeniyle tarihi dokunun gün geçtikçe yok olduğunu aktaran semt halkı Karataş'ın bütünlüğüne sahip çıkılması için de yerel idareye çağrıda bulundu. Diğer yandan, hayata geçirilen deniz manzaralı lüks konut yatırımlarıyla birlikte bölgenin sosyo-ekonomik yapısı da bu değişimden nasibini aldı. Uzun süredir semtte yaşayan dar gelirli ve ortalama gelir seviyesine sahip vatandaşlar İzmir'in diğer ilçelerine taşınırken, 150 yılı aşkın tarihe sahip semtin yeni sakinleri gün geçtikçe artıyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.