Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'deki SGK operasyonunda flaş gelişme

İzmir'deki SGK operasyonunda flaş gelişme

'Paralel yapı' iddiasıyla tutuklanan Şifa Üniversitesi Rektörü Ateş tahliye edildi. Öte yandan İzmir'de 'sahte delil üretme' soruşturması iddianamesi kabul edildi İzmir'deki 'Paralel yapı' operasyonlarında

  • Ege Postası
  • 29.04.2016 - 11:33

İzmir'de, SGK'ya ait Buca'daki tarihi De Jong Köşkü'nün de içinde bulunduğu 45 dönümlük araziyi, cemaate yakın olduğu öne sürülen Şifa Üniversitesi'ne evrakta sahtecilik yapıp 49 yıllığına kiraladıkları gerekçesiyle düzenlenen operasyonda tutuklanan Şifa Üniversitesi Rektörü Prof. Mehmet Ateş, tahliye edildi. Operasyon kapsamında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı eski Müsteşarı Fatih Acar, SGK İl Müdürü Engin Bilgili, Necdet Özkan ve Abdullah Kavaklı da tutuklanmıştı. 

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma sonrasında geçen Mart ayında yapılan peşpeşe iki operasyonda, SGK İl Müdürü E.B., İl Eski Müdürü M.K., Şifa Üniversitesi Rektörü Prof. Mehmet Ateş ile eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Fatih Acar'ın da aralarında bulunduğu 9 kişiyi gözaltına alındı. Zanlıların, sık sık tartışma konusu olan SGK'ya ait Buca'daki tarihi De Jong Köşkü'nün de içinde bulunduğu 45 dönümlük araziyi, cemaate yakın olduğu öne sürülen Şifa Üniversitesi'ne 2013 yılında evrakta sahtecilik yapıp usulsüz yöntemlerle 49 yıllığına kiraladıkları ileri sürüldü. SİT kapsamındaki tarihi köşkün yanına Şifa Üniversitesi tarafından yapılan hastane hizmete girmiş, ancak burası YÖK'ün geçen şubat ayında verdiği izni iptal etmesinin ardından, Şifa ve Başkent üniversitelerinin diğer hastane ve sağlık merkezleriyle birlikte kapatılmıştı. Evrakta sahtecilik, görevi kötüye kullanma, SGK'ya ait binaları değerinin altında göstererek satmak, bilerek ve isteyerek FETÖ/PDY'ye yardım etmek suçlarından adliyeye gönderilen 9 zanlıdan, Şifa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Ateş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı eski Müsteşarı Fatih Acar, SGK İl Müdürü Engin Bilgili, Necdet Özkan ve Abdullah Kavaklı, geçen 10 Mart tarihinde tutuklandı. 

İTİRAZ ÜZERİNE TAHLİYE EDİLDİ 

Tutuklu sanıklardan Şifa Üniversitesi Rektörü Prof. Mehmet Ateş için yapılan itirazı görüşen mahkeme kararını açıkladı ve tahliye kararı verdi. Tahliye haberinin, cemaate yakınlığıyla bilinen birçok sosyal medya hesabından da paylaşıldığı görüldü. 

İzmir'de 'sahte delil üretme' soruşturması iddianamesi kabul edildi

Öte yandan İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, 'Askeri bilgi ve belge bulundurma' davası soruşturmasında sahte delil üretildiği iddiaları üzerine 'Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik hazırlanan iddianame, mahkeme tarafından kabul edildi.

İzmir'deki 'Askeri bilgi ve belge bulundurma' davasının soruşturmasında usulsüzlükler yapılarak sahte deliller üretildiği iddiaları üzerine FETÖ/PDY'ye yönelik olarak bir süre önce iddianame hazırlandı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'ndan Sorumlu Başsavcıvekili Okan Bato'nun hazırladığı ve Fethullah Gülen'in bir numaralı sanık olarak yer aldığı iddianame, İzmir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi taarfından kabul edildi. 

İddianamede 68 sanık hakkında, 'silahlı terör örgütü kurmak, yönetmek, üyesi olmak, örgüt faaliyetleri kapsamında devlet ve ülkenin bütünlüğünü bozmak, hukuka aykırı kişisel verileri kaydetmek, kamu görevlisinin resmi evrakta sahteciliği, kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirmek ve yaymak, iftira, özel hayatın gizliliğini ihlal, suç delillerini yok etmek, gizlemek, değiştirmek ve suç uydurmak' suçlarından çeşitli hapis cezaları istendi. 

İddianamedeki müştekiler arasında, 'askeri gizli bilgi ve belge bulundurma' suçlamasıyla haklarında dava açılan ve beraat eden 357 sanıktan bazıları yer aldı.

BERAAT ETMİŞLERDİ

İzmir merkezli 'Askeri bilgi ve belge bulundurma' davası, geçen 26 Şubat'ta, 3.5 yılın sonunda tüm sanıkların beraatiyle bitti. 49'u muazzaf asker, 357 sanıkla başlayan, yargılama sürecinde Alaattin Parmaksız'ın vefatıyla 356 sanıkla devam eden davada, İzmir 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi 'yüklenen suçun sanıklarca işlenmediğinin sabit olması' sebebiyle esastan berate hükmetmişti. Mahkeme heyeti, soruşturma aşamasında görev yapan kamu görevlileri hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasına da karar vermişti. Mahkeme tarafından kabul edilen iddianame de bu soruşturmanın sorunda hazırlandı. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.