Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'deki FETÖ soruşturmasında 52 tutuklama

İzmir'deki FETÖ soruşturmasında 52 tutuklama

İzmir’de Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 87 şüpheliden, aralarında emekli emniyet müdürünün de bulunduğu 52 kişi tutuklandı. Adli kontrol şartı uygulanarak serbest bırakılan şüphelilerden bazıları örgütün yapılanmasına ilişkin bilgiler paylaştığı belirtildi İzmir'deki FETÖ operasyonunda karar

  • Ege Postası
  • 04.10.2017 - 12:12

İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) "eğitim ve mali yapılanması"na yönelik operasyonda gözaltına alınan 87 kişiden 52'si tutuklandı. Emniyetteki sorgularının ardından şüpheliler adliyeye sevk edildi. Aralarında emekli emniyet müdürünün de bulunduğu 52 şüpheli 'Silahlı terör örgütü üyesi olmak' suçlamasıyla tutuklanırken, 35 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ'nün kapatılan okul ve kayyum atanan şirketlerine yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında yakalanan 87 şüphelinin İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesindeki işlemleri tamamlandı. 

Sağlık kontrollerinin ardından adliyeye getirilen zanlılar, savcılıktaki sorgularından sonra tutuklanma talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Şüphelilerden 52'si "Silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla tutuklandı, diğerleri ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Tutuklananlar arasında 2015 yılında resen emekli edilen 4. sınıf emniyet müdürü de bulunuyor.

Örgütün kriptolu haberleşme programı ByLock'u kullandıkları tespit edilen ve adli kontrol şartı uygulanan bazı şüphelilerin örgüt yapılanmasına ilişkin itiraflarda bulundukları belirtildi.

OPERASYON

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında örgütün kapatılan okul ve kayyum atanan şirketlerinde çalıştıkları belirlenen 98 kişi hakkında yakalama kararı verilmiş, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince 20 Eylül'de düzenlenen eş zamanlı operasyonda 87 zanlı gözaltına alınmıştı. (AA)

KINIK'TA BYLOCK ŞÜPHELİSİ 2 KİŞİ TUTUKLANDI

İzmir'in Kınık İlçesi'nde, polisin yürüttüğü soruşturma kapsamında 'ByLock' kullandıkları belirlenen 10 ildeki toplam 15 şüpheliden İzmir'de yaşadığı belirlenen 5'ine yönelik operasyon düzenlendi. 4 ilçede düzenlenen operasyonda yakalanan 3 şüpheliden 2'si tutuklanırken, 1'i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Diğer 2 şüpheli aranırken, 10 şüpheli için ise bulundukları illerin savcılıklarına yazı gönderildi.

Kınık'ta FETÖ/PDY soruşturması kapsamında kapatılan özel bir dershanenin öğretmeni S.D., 9 ay önce gözaltına alındı. Tutuklanıp, Aliağa Şakran Cezaevi'ne gönderilen S.D.'nin cep telefonu hattından yaptığı görüşmelerde Kınık İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, tarafından incelemeye alındı. İnceleme sonucu S.D.'nin görüştüğü kişilerden 15'inin FETÖ/PDY'nin şifreli haberleşme programı olan 'ByLock' kullandığı tespit edildi. Kocaeli, İstanbul, Aydın, Sakarya, Bursa, Kayseri, Gaziantep, Mersin ve Eskişehir'de yaşadıkları belirlene 'ByLock' kullandığı anlaşılan şüphelilerden 10'u için haklarında işlem yapılması için Cumhuriyet Savcılıkları'na yazı yazıldı. Kınık İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ise diğer 5 şüpheliye yönelik olarak geçen 1 Ekim'de Karşıyaka, Kemalpaşa, Çiğli ve Menderes ilçelerinde eş zamanlı operasyon düzenlendi. 5 şüpheliden M.A.K., R.G.,S.S. gözaltına alınırken A.S. ve G.A. adreslerinde bulunamadı. Gözaltına alınıp, adliyeye sevk edilen şüphelilerden R.G., tutuklanırken M.A.K. ve S.S., adli kontrol şartıyla, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Savcılığın itirazı üzerine tutuklanmasına karar verilen M.A.K., Menderes'te tekrar yakalanıp, cezaevine gönderildi. Kınık İlçe Emniyet Müdürlüğü, diğer şüpheliler  A.S. ve G.A.'nin yakalanaması için çalışmaların sürdüğünü bildirdi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.