Dolar 32,3791
%0.19
Euro 35,0153
%-0.14
Altın 2.325,780
%0.23
Bist-100 9,10
%0.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'deki FETÖ davasında sanığın tahliye talebine ret

İzmir'deki FETÖ davasında sanığın tahliye talebine ret

FETÖ/PDY üyesi olduğu iddiasıyla yargılanan tutuklu sanığın tahliye talebi reddedildi

  • Ege Postası
  • 07.12.2017 - 18:02

İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin davada ByLock kullandığı öne sürülen sanığın yargılanmasına devam edildi. 

İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Veysel Tetik ve avukatı katıldı. 

Savcı, örgütün kriptolu haberleşme programı ByLock'u kullandığı tespit edilen sanığın, kapatılan Banka Asya'da hesabı bulunması, FETÖ ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle kapatılan eğitim kurumlarında öğretmenlik yapması ve hakkındaki tanık beyanları birlikte değerlendirildiğinde "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan cezalandırılması yönünde mütalaa verdi. 

Sanık Tetik, savcılık mütalaası ve aleyhindeki tanık beyanlarını kabul etmediğini, FETÖ ile bağlantısı olmadığını savunarak, görev yaptığı kurum Bank Asya ile çalıştığı için bu bankada hesabı bulunduğunu, örgütün talimatıyla bankaya para yatırmadığını ileri sürdü. 

Hayatının hiçbir safhasında suç teşkil edecek eylemi olmadığını, ailesinin maddi imkansızlıkları nedeniyle FETÖ ile bağlantılı okullarda görev yaptığını öne süren Tetik, "Buralarda çalıştığım için çok pişmanım. Cemaat denilen yapının böyle bir yapıda olduğunu bilseydim inşaatlarda amelelik yapardım." şeklinde beyanda bulundu.

ByLock kullanmadığını iddia eden Tetik, 14 aydır tutuklu bulunduğundan maddi sıkıntılar yaşayan ailesinin mağdur olduğunu belirterek tahliye talebinde bulundu. 

Sanık avukatı Gülay Sulu, esasa yönelik savunma için ek süre talebinde bulunarak müvekkilinin tahliyesini istedi. 

Sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti duruşmayı erteledi. 

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütle bağlantılı eğitim kurumlarına yönelik operasyonda İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 2016'nın ekim ayında Veysel Tetik'i gözaltına almıştı.

Tutuklu sanık Tetik hakkında "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla hazırlanan iddianame, İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilmişti. (AA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.