Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'deki FETÖ davalarında bir hapis bir de tahliye

İzmir'deki FETÖ davalarında bir hapis bir de tahliye

İzmir'de, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında hakkında dava açılan sanık, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 9 yıl hapis cezasına çarptırıldı.İzmir'deki bir diğer FETÖ/PDY soruşturması kapsamında hakkında dava açılan sanık Arzu Güven hakkında ise, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 6 yıl 5 ay 15 gün hapis cezası verilerek, tahliyesi kararlaştırıldı. 

  • Ege Postası
  • 24.04.2018 - 13:52

İzmir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan yargılanan sanığa 9 yıl hapis cezası verildi.

İzmir 14. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada tutuklu sanık Kürşat Çankaya ile avukatı hazır bulundu. 

Sanık avukatı, müvekkilinin suç işleme kastı bulunmadığını ve lehine olan yasa hükümlerinin uygulanmasını isteyerek tahliye talebinde bulundu. 

Tutuklu sanık Çankaya, geçmişte KHK ile kapatılan Yamanlar Kolejinde çalıştığını, o dönemde yapıya mensup kişilerle tanıştığını ifade ederek örgüt üyesi olmadığını ileri sürdü. 

Maaş hesabındaki parayı Bank Asya'ya yatırma imkanı varken bunu yapmadığını, örgütün talimatlarını yerine getirmediğini iddia eden Çankaya, telefonunda tespit edilen ByLock ve içeriğini kabul etmediğini beyan etti. Çankaya, "En ağır kontrol şartıyla tahliyemi talep ediyorum. Yargıtay ve istinaf aşamaları dikkate alınarak salıverilmeyi talep ediyorum." dedi. 

Mahkeme heyeti verdiği kısa aranın ardından sanığın 9 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasını ve tutukluluk halinin devam etmesini kararlaştırdı. 

İzmir'de FETÖ sanığına 6 yıl 5 ay 15 gün hapis cezası

İzmir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan yargılanan sanığa 6 yıl 5 ay 15 gün hapis cezası verildi. 

İzmir 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu sanık Arzu Güven ile avukatı katıldı. 

Mahkeme Başkanı bir tanığın sanık hakında "Kendisini sohbetlerde gördüm. ByLock programını nerede sohbet yapacağımız üzerine konuşmak için indirdik. Arzu Güven'de de ByLock vardır." şeklinde ifadesi olduğunu bildirdi. 

İddia makamı sanığın telefonuna 25 Kasım 2015'te ByLock yüklendiğini, BTK'dan gelen verilere göre 113 kez bağlantı kurulduğunun anlaşıldığını, sanığın ByLock kullanıcı listesindeki bir kişinin sanık hakkında ifade verdiğini, ifadesinde sanık ile birlikte sohbetlere katıldıklarını ve sohbetlerde telefonlarına ByLock yüklendiğini söylediğini bildirdi. 

Savcı, sanığın ByLock kullanım amacının sohbet gün ve tarihlerini belirlemek olduğunu, sanığın Bank Asya hesabına para yatırmak için altın satın aldığını ve hesabın açılma tarihinin örgüt elebaşısı Fetullah Gülen'in çağrısı sonrası olduğunu belirterek sanığın "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla cezalandırılmasını hükümle birlikte tahliye edilmesi yönünde mütalaa verdi. 

Sanık avukatı müvekkilinin ByLock'u kullandığı kabul edilse bile içeriklerde örgütsel faaliyetler bulunmadığını ileri sürerek "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçlamasının şartlarının oluşmadığını ve müvekkilinin hiyerarşik yapılanma içerisinde olmadığını iddia etti. 

Tutuklu sanık Güven son söz olarak suçlamaları kabul etmediğini, kendisinin ve ailesinin mağduriyet yaşadığını belirterek, tahliye talebinde bulundu. 

Mahkeme heyeti sanığın 6 yıl 5 ay 15 gün hapis ile cezalandırarak, tahliyesini kararlaştırdı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.