Dolar 32,3721
%0.17
Euro 34,9916
%-0.21
Altın 2.326,010
%0.24
Bist-100 9,10
%0.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'deki faciaya soruşturma başlatıldı

İzmir'deki faciaya soruşturma başlatıldı

İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında teknenin batması sonucu kaybolan 26 göçmeni arama çalışmalarına yeniden başlandı.İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, 8 kişinin ölümüne ilişkin göçmen kaçakçıları hakkında soruşturma başlatıldığını bildirdi. Arama çalışmaları yeniden başladı

  • Ege Postası
  • 11.10.2018 - 06:20

Karaburun'da, kaçakları taşıyan teknenin batması sonucu 8 kişinin ölümü, 26 kişinin de kaybolması üzerine sürdürülen, gece olunca ara verilen arama çalışmaları, sabahın ilk ışıklarıyla yeniden başladı.

Sahil Güvenlik botu ve helikopteri denizde, jandarma ve emniyet birimleri ise karada arama kurtarma çalışmaları yürütüyor.

Arama çalışmalarına destek için gelen İl Emniyet Müdürlüğü Su Altı Grup Amirliğine bağlı kurbağa adamlar da deniz dibini tarıyor.

BAŞSAVCILIKTAN SORUŞTURMA

Öte yandan İzmir Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, içerisinde yaklaşık 35 göçmenin bulunduğu teknenin alabora olması sonucunda boğularak yaşamını yitiren 8 göçmenin cesedine ulaşıldığı, diğer göçmenleri de arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Hayatını kaybeden göçmenlerle ilgili işlemlerin Karaburun Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütüldüğü vurgulanan açıklamada, "Teknede bulunan göçmenlerden, üzerinde can yeleği bulunan ve yüzerek kıyıya ulaşan Irak uyruklu kadının ifadesi doğrultusunda göçmen kaçakçılığı suçunu işleyen kişiler hakkında Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma başlatılmıştır." ifadesine yer verildi.

Karaburun açıklarında göçmenleri taşıyan teknenin batması sonrası, 6'sı karada ve 2'si denizde olmak üzere, şu ana kadar 8 kişinin cesedine ulaşıldı.

Kazadan kurtulan bir kadının ifadesi doğrultusunda kayboldukları belirtilen 26 kişi için hava, deniz ve karadan arama çalışmaları yürütülüyor ayrıca İl Emniyet Müdürlüğü Su Altı Grup Amirliğine bağlı kurbağa adamlar da deniz dibini tarıyor. (AA)

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.