Dolar 32,5626
%0.07
Euro 34,9290
%0.29
Altın 2.427,850
%0.19
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'deki 'düğün cinayeti' davası

İzmir'deki 'düğün cinayeti' davası

Bornova ilçesinde düğünde çıkan kavgada bir kişinin bıçaklanarak öldürülmesine ilişkin 3'ü tutuklu 10 sanığın yargılandığı davaya devam edildi

  • Ege Postası
  • 08.12.2017 - 18:24

İzmir'in Bornova ilçesinde düğünde çıkan kavgada bir kişinin bıçaklanarak öldürülmesine ilişkin davada 3'ü tutuklu 10 sanığın yargılanmasına devam edildi.

İzmir 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada tutuklu sanıklar Mert A, Resul K. ve Kadir K, tutuksuz yargılanan bazı sanıklar ile taraf avukatları hazır bulundu. 
Mahkeme başkanı, olayla ilgili bilirkişi raporunun mahkemeye ulaştığını belirtti.

Tanık T.K, olayı görmediğini, görseydi bunu mutlaka mahkemede anlatacağını belirterek, sanık Kadir K'nın oğlu olduğunu, delilleri saklamadığını ifade etti. Doğruları söylediğini beyan eden T.K. "Bıçağı bulsaydım mahkemeye teslim ederdim. Bu sanıklar suçsuzdur asıl suçlular dışarıda geziyor." dedi. 

Maktul Hüseyin Öncel'in ailesinin avukatı Murat Ali Eyrice, sanıkların cezalandırılmasını istedi. 

Sanık Resul K, bir insanın hayatının bu kadar basit olmaması gerektiğini, iftiraya maruz kaldıklarını savunarak tahliye talebinde bulundu. 

Sanıklar Mert A. ve Kadir K. ise yaklaşık 1,5 yıldır tutuklu olduklarını belirterek, tutuksuz yargılanmak istediklerini mahkeme heyetine iletti. 

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların mevcut halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi. 

Kararın ardından Kadir K. duruşma salonundakilere hitaben, "Dağ dağa kavuşmaz ancak insan insana kavuşur. Buradaki herkes bilsin ki ben kimseye hiçbir şey yapmadım." diye bağırmasının ardından jandarma ekiplerince hızlıca duruşma salonundan çıkartıldı. 

OLAY

Altındağ semtinde 14 Kasım 2015'teki düğünde davetliler arasında çıkan kavgada bıçaklanan Hüseyin Öncel (37), kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Olayın ardından gözaltına alınan Yusuf Ö, Mert A, Kadir K. ve Resul K. tutuklanmış, Yusuf Ö. daha sonra tahliye edilmişti. 3'ü tutuklu 10 sanık hakkında "kasten öldürme, kasten yaralama ve suç delillerini yok etme" suçlamasıyla dava açılmıştı. (AA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.