Dolar 32,5883
%0.23
Euro 34,8068
%0.41
Altın 2.424,230
%-0.35
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'deki darbe davasında FETÖ sanıkları o anı hatırlayamadı

İzmir'deki darbe davasında FETÖ sanıkları o anı hatırlayamadı

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin 272 sanığın yargılandığı davada, birleşen bazı dosyalar nedeniyle sanık sayısı 279'a yükseldi.

  • Ege Postası
  • 15.11.2017 - 16:40

İzmir'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in bir numaralı sanık olduğu, 272 kişinin yargılandığı davadaki sanık sayısı, yeni dosyaların eklenmesiyle 279'a yükseldi.

İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesince, Aliağa Ceza İnfaz Kurumu Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmaya bazı tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile taraf avukatları katıldı.

Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile kayda alınan duruşmada mahkeme başkanı, hakkında dava açılan 7 sanığın dosyasının daha bu dava dosyasıyla birleştiğini belirterek, sanık sayısının 279'a yükseldiğini açıkladı. 

Duruşmada, 15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı gece ve sonraki güne ilişkin Bornova 2. Jandarma Komando Tugay Komutanlığı, Menderes ilçesindeki Özdere Askeri Kamp ve Karşıyaka İlçe Jandarma Komutanlığı'ndaki güvenlik kamerası görüntüleri izlendi. 

Tutuklu sanıklar, eski Yarbay Bülent Eryılmaz, eski Yarbay Faik Baran, eski Binbaşı Fatih Sarıçay, eski Yüzbaşı Kadir Silay, eski Teğmen Rıdvan Mencur, eski astsubaylar Taner Çakal ve Cihangir Özcan'ın Bornova 2. Jandarma Komando Tugay Komutanlığına giriş çıkışlarına ilişkin görüntüler izlendi. 

Görüntülerin izlendiği sırada mahkeme başkanının, Eryılmaz ve Sarıçay'a hitaben "Nizamiyeye nasıl ve ne zaman geldiniz'" şeklindeki sorusuna iki sanığın da "hatırlamıyorum" yanıtı vermesi dikkat çekti. 

Dosyanın müştekilerinden emekli Korgeneral Ata Kalkan'ın Özdere Askeri Kampı'ndan kaçırılmasıyla ilgili izlenen görüntülerde sanıklar Baran, Mencur, Çakal ve Özcan'ın askeri araçla kampa girmeleri ve resepsiyonda yaptıkları görüşmelere ilişkin kayıtlar incelendi. 

Burada, Kalkan'ın derdest edildiğine ilişkin görüntünün bulunmadığı belirlendi. 

Duruşmada son olarak, Kalkan'ın Karşıyaka İlçe Jandarma Komutanlığı'na getirilmesine ilişkin nizamiye girişindeki güvenlik kamera görüntüleri izlendi.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmaya 20 Kasım Pazartesi gününe kadar ara verdi. (AA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.