Dolar 32,5883
%0.35
Euro 34,8412
%0.31
Altın 2.499,210
%0.59
Bist-100 9.662,00
%1.45

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'deki büyük yangında 3. gece: Alevler kontrol altına alındı

İzmir'deki büyük yangında 3. gece: Alevler kontrol altına alındı

Bayındır İlçesi'nde başlayan yangında 3. geceye girildi. Yaklaşık 500 hektarlık orman ve tarım arazisine zarar veren yangında ilerlemesinin durdurulduğu bildirildi. Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, alevlerin kontrol altına alındığını, havadan ve karadan soğutma çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Alevler 500 hektar alanı kül etti

  • Ege Postası
  • 27.07.2017 - 23:58

İzmir'in Bayındır ilçesinde önceki gün ormanlık alanda çıkan yangında 3. geceye girildi. ağı, 150 arazöz ve çok sayıda iş makinesiyle müdahale edilen yangın için ekipler can başla çalışılırken karanlığın çökmesinin ardından havadan yapılan müdahaleye ara verildi.

ALEVLER KONTROL ALTINA ALINDI

Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, alevlerin kontrol altına alındığını, hem havadan hem de karadan soğutma çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Yaklaşık 500 hektarlık alanın zarar gördüğünün tahmin edildiğini bildiren yetkililer, söndürme işlemlerinin ardından yapılacak incelemeyle net sonuçlara ulaşılacağı bilgisini paylaştı.

Dün gece Karaköy ve Kabaçınar mahallelerini tehdit eden yangının da kontrol altına alındığı kaydedildi.

COŞKUN: İLERLEME DURDURULDU

Söndürme çalışmalarına bölge halkı da katılarak, orman bölge ekiplerine destek verdi.

İzmir Orman Bölge Halkla İlişkiler ve Dış İlişkiler Şube Müdürü Tacettin Coşkun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, " Yangının ilerlemesi durduruldu. Soğutma çalışmaları devam ediyor. Ancak bölgede rüzgar etkili. Bu nedenle yangını kontrol altına aldığımızı söylemek yanlış olur." diye konuştu.

Bayındır Kaymakamı Barboros Baran, yangının çıkış nedenin araştırıldığını söyledi.

500 hektar kül oldu

İLK BELİRLEME OT YANGININDAN

Yaklaşık 500 hektarlık orman ve tarım arazisine zarar veren yangının ilk belirlemelere göre, kuru otların temizlik için yakıldığı sırada çıktığı saptandı. Bu konuda resmi açıklamanın jandarmanın araştırmalarından sonra yapılacağı ifade edildi.

Yangının yerleşim merkezlerine yayılma riski üzerine, Karaköy ve Kabaçınar mahallelerinden tahliye edilen yaşlı, engelli, kadın ve çocuklar Turgutlu Kaymakamlığının girişimiyle ilçede bulunan öğrenci yurtlarına yerleştirildi.

Güvenlik nedeniyle evlerinden ayrılmak zorunda kalan ve üzüntü yaşayan bazı vatandaşların gözyaşı döktüğü görüldü.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.