Dolar 32,5303
%0.13
Euro 34,9399
%-0.09
Altın 2.437,080
%0.03
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'deki adalet yürüyüşünde gerginlik

İzmir'deki adalet yürüyüşünde gerginlik

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun çağrısıyla İzmir’in de başlattığı Adalet Yürüyüşü’nde yasa dışı slogan atan grubu polis uyararak müdahale etti. Yürüyüş bittikten sonra slogan atanlardan bir kişi gözaltına alındı. Adalet yürüyüşünde gerginlik

  • Ege Postası
  • 17.06.2017 - 12:53

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun çağrısıyla İzmir’in de başlattığı Adalet Yürüyüşü’nde yasa dışı slogan atan grubu polis uyararak müdahale etti. 
CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının ardından başlatılan Adalet Yürüyüşü çağrısına İzmir il örgütü de destek verdi. İzmir’den İstanbul’a yürüyen CHP İzmir Örgütü'nün yürüyüşü esnasında gerginlik yaşandı.
Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayan yürüyüşün Çınarlı etabında polis ile bir grup arasında tartışma çıktı. Yürüyüşte yer alan bir grubun yasadışı ‘sloganları artması üzerine güvenlik güçleri polis müdahale etti. Yasa dışı slogan atıldığı belirten güvenlik güçleri, slogana devam edilmesi halinde yürüyüşü sonlandıracaklarını dile getirterek grubu uyardı.

YÜRÜYÜŞ SONA ERDİ, 1 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Ankara'dan İstanbul'a başlattığı adalet yürüyüşüne, İzmir'den destek veren partililer, ilk etabı tamamladı. Alsancak'taki Cumhuriyet Meydanı'ndan yola çıkan partililer, Halkapınar, Çınarlı, Manavkuyu, Bornova merkez, Osman Kibar Kavşağı güzergahını takip ederek Manisa yolundaki 57'nci Topcu Tugayı önüne kadar geldi.

Yaklaşık 18 kilometrelik ilk etap sonrasında konuşan CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, kararlılıkla mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi. Bu arada, yürüyüş sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik slogan atılınca, polisler partilileri uyardı. Bu sırada da küçük çaplı tartışma yaşandı. Yürüyüş bittikten sonra slogan atanlardan bir kişi gözaltına alındı.(DHA-İHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.