Dolar 32,3181
%0.21
Euro 35,0783
%-0.12
Altın 2.307,390
%1.31
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de zeytinlik alanda yangın

İzmir'de zeytinlik alanda yangın

İzmir’in Balçova ilçesindeki zeytinlik alanda, henüz belirlenemeyen bir sebeple yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyen yangına havadan ve karadan müdahale edildi. 70 dönüm zeytinlik ve ormanlık arazi ile üç katlı bir aparman ve tek katlı bir ev tamamen yandı. Yangın kontrol altına alındı. Evler yandı, 70 dönüm yeşil alan kül oldu

  • Ege Postası
  • 13.06.2019 - 16:33

İzmir'in Balçova ilçesi Eğitim Mahallesi'nde İzmir-Çeşme Otoyolu'nun kenarındaki  bir zeytinlik alanda, henüz bilinmeyen nedenle yagın çıktı. Alevler rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü.

Bölgeden yükselen dumanları görenler durumu itfaiye görevlileri ile Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine bölgeye 1 helikopter ve 6 arazöz sevk edildi. Yine çok sayıda orman işçisi de bölgeye gönderildi. Ekipler yangını kontrol altına almak için çalışmalarını sürdürüyor. 

3 KATLI APATMAN İLE TEK KATLI EV YANDI

Alevlerin sıçradığı Eğitim Mahallesi Mevlana Sokak'taki 3 katlı apartman ile tek katlı ev, tamamen yandı. Olayda can kaybı yaşanmazken, aynı bölgedeki 5 apatman boşatıldı. Evde bulunan yaşlı bir kadın itfaiye ekiplerince balkona uzatılan sepetli merdiven yardımıyla kurtarıldı. Kadının sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. 

'TARÇIN' İLE YAVRU KÖPEK KURTARILDI 

Yanan apartmanın bahçesinde yaşayan 1'i yavru 2 köpek kurtarıldı. Yaklaşık 1,5 saat süreyle apartmanı saran alevlerden kaçmaya çalışan, 10 yaşındaki 'Tarçın' isimli kırma köpeğin gözlerinin üstünde ve vücudunun çeşitli yerlerinde yanıklar oluştuğu görüldü.  'Tarçın'ın veterinere götürüleceği öğrenildi. 

KONTROL ALTINA ALINDI

70 dönüm zeytinlik ve ormanlık arazi ile üç katlı bir aparman ve tek katlı bir ev tamamen yandı. Yangın nedeniyle Eğitim Mahallesi'nin tamamına tedbir amacıyla elektrik verilemediği bildirildi. Kontrol altına alınan yangında, soğutma çalışmaları sürüyor.

Mahalle sakinlerinden Oral Karakuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çam ağaçlarının kozalaklarından sıçrayan alevlerin evlerinin yanındaki kömürlük ve kiler olarak kullandıkları yapıya da sıçradığını belirterek "Çok şükür evimizde bir şey yok. Kendimizi bir anda dışarı attık. Canımızı zor kurtardık." dedi. (DHA-AA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.