Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de yüzlerce kaçak göçmen yakalandı

İzmir'de yüzlerce kaçak göçmen yakalandı

İzmir'in Çeşme ve Foça ilçeleri açıklarında durdurulan 3 ayrı lastik botta 76 kaçak göçmen yakalandı.Ayrıca Menderes ilçesinde 30 düzensiz göçmen yakalandı, yasa dışı geçişi organize ettikleri iddia edilen 5 şüpheli gözaltına alındı. İzmir'de yüzlerce kaçak göçmen yakalandı

  • Ege Postası
  • 19.06.2019 - 10:21

Çeşme'nin Karaabdullah Burnu güneybatısında görevli Sahil Güvenlik botu, dün saat 01.00 sıralarında, hareket halindeki bir lastik botu tespit etti. Durdurulan lastik botta 11'i Irak ve 1'i Suriye uyruklu olmak üzere toplam 12 kaçak göçmen yakalandı. 4'ü erkek, 3'ü kadın ve 5'i çocuk toplam 12 kaçak, Sahil Güvenlik botuyla kıyıya getirildi. Aynı gün bu kez Foça'nın Aslan Burnu açıklarında görevli Sahil Güvenlik Botu, saat 01.30 sıralarında, hareket halindeki bir lastik botu tespit edip, durdurdu. 21'i Kongo, 5'i Suriye, 2'si Eritre, 2'si Orta Afrika Cumhuriyeti ve 2'si Togo uyruklu olmak üzere toplam 32 kaçak göçmeni yakaladı. 12'si erkek, 10'u kadın ve 10'u çocuk olan kaçaklar Sahil Güvenlik botuyla kıyıya getirildi. Son olarak aynı gün saat 08.00 sıralarında, Çeşme'nin Altınkum açıklarında görevli Sahil Güvenlik botu, bir lastik botu durdurdu. 27'si Kongo, 2'si Orta Afrika Cumhuriyeti, 2'si Gana ve 1'i Mali uyruklu olmak üzere toplam 32 kaçak göçmen yakalandı. 13'ü erkek, 7'si kadın ve 12'si çocuk olan bu grup da Sahil Güvenlik botuyla kıyıya getirildi. Üç ayrı olayda yakalanan toplam 76 kaçak göçmen, kimlik tespit işlemlerinden sonra İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi.

İzmir'de yasa dışı göçle mücadele

- Menderes ilçesinde 30 düzensiz göçmen yakalandı, yasa dışı geçişi organize ettikleri iddia edilen 5 şüpheli gözaltına alındı

İzmir'de yasa dışı göçle mücadele

 İzmir'in Menderes ilçesinde yasa dışı yollardan Yunanistan'a gitmeye çalışan 30 düzensiz göçmen ile yasa dışı geçiş organizasyonunda yer aldıkları iddia edilen 5 şüpheli yakalandı.

Alınan bilgiye göre, İzmir Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Gümüldür'deki ormanlık alanda kalan stabilize yolda 2 taksi ve 2 hususi otomobilde bekleyen kişilerin olduğunun tespiti üzerine bölgeye hareket etti.

Operasyon düzenleyen ekiplerin yaptığı kontrolde, yasa dışı yollardan Yunanistan'a geçme hazırlığı yaptıkları tespit edilen Afganistan uyruklu 30 kişi yakalandı, 5 şüpheli gözaltına alındı.

Yakalanan düzensiz göçmenler, Göç İdaresi İl Müdürlüğüne teslim edildi.

Yasa dışı geçiş organizasyonunda yer aldıkları iddiasıyla gözaltına alınan 5 şüpheli ise polis ekiplerince emniyete götürüldü.

İzmir'de düzensiz göçmen operasyonu

 Urla'da durdurulan lüks minibüsteki Orta Afrikalı 14 düzensiz göçmen yakalandı, sürücü gözaltına alındı

 İzmir'in Urla ilçesinde yasa dışı yollarla yurt dışına geçme hazırlığı yapan 14 düzensiz göçmen yakalandı, 1 kişi gözaltına alındı.Sivil araçlarla devriye görevi yapan Urla Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, Kuşçular ve Demircili mahalleleri arasında seyreden lüks minibüsü takibe aldı.

Ekiplerin "dur" ihtarına rağmen hareket eden minibüs, bir süre sonra yol kenarındaki çitlere çarparak durdu. Minibüsü terk edip kaçmaya çalışan sürücü M.K. (27) yakalanarak gözaltına alındı.Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 14 Orta Afrika uyruklu düzensiz göçmen, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne sevk edildi. Daha önce uyuşturucu tesirinde araç kullandığı gerekçesiyle mahkeme kararıyla ehliyetine el konduğu belirlenen sürücünün jandarmadaki ifadesinde, Basmane semtinden Urla sahiline götürmek üzere düzensiz göçmenlerle 500 lira karşılığında anlaşma yaptığını itiraf ettiği öğrenildi. (DHA (A.A)

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.