Dolar 32,3295
%0.24
Euro 35,0712
%-0.14
Altın 2.300,300
%1
Bist-100 8,99
%2.08

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de yine sela krizi!

İzmir'de yine sela krizi!

Ocak ayında Kemeraltı'nda yaşanan sela krizinin ardından benzer bir olay da Bayraklı'da yaşandı. İmam notu aldı "Okumam" dedi!

  • Ege Postası
  • 25.06.2016 - 13:20

EGE POSTASI - İzmir’in Bayraklı ilçesinde 30 yaşındaki Canan Külekçi isimli vatandaş vefat edince ailesi Nafiz Gürman Mahallesi Bilal-i Habeşi Camiinde sela verdirmek istedi.

İddiaya göre caminin imamı K.K., aile mensuplarının kendisine notu vermesinden sonra  "Selayı okurum ama cemevinden kalkacağını söylemem" dedi.

İmamın sözleri üzerine aile şaşırırken, tepki gösterdi. İmam K.K ise, kendilerine müftülükten yakın zamanda bu yönde bir talimat geldiğini söyledi.

İzmir'deki camide ölüm anonsu tartışması: Müftülük sessiz

Aile ilçedeki farklı camilere gitsede aynı yanıtla karşılaştı. Cenaze sahibi Serkan Külekçi yaşananlara tepki gösterdi ve " Camiye gittik imama sela verdirmek istedik. Elimizdeki notu aldı. 'Selayı okurum ama cemevinden kalkacağını söylemem' yanıtını verdi. 1 ay önce müftülükten böyle bir talimat geldiğini bize söyledi. Bu nasıl bir şey...Cenazemizin nereden kalkacağını kapı kapı dolaşarak haber vermek zorunda kaldık" dedi.

Ailenin konuyu gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne taşıyacakları belirtildi.

OCAK AYINDA BENZER OLAY YAŞANMIŞTI

Geçtiğimiz Ocak ayında Kemeraltı çarşısında esnaf V.T., vefat edince arkadaşları ve çalışanları, Kemeraltı Camisi'ne gidip sela verilmesini istedi. Ancak imamın V.T.'nin Alevi olması nedeniyle, 'Alevinin selası okunmaz' dediğini öne sürenler tepki göstermişti. Sela krizi, caminin yakınında işyeri olan bir esnafın selayı okumasıyla çözülmüştü.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.