Dolar 32,5874
%0.35
Euro 34,8475
%0.33
Altın 2.503,520
%0.77
Bist-100 9.682,00
%1.66

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de yine bir ilk

İzmir'de yine bir ilk

Türkiye’nin yerel yönetimlerdeki ilk İnovasyon Müdürlüğü İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kuruldu. Fen İşleri Dairesi bünyesinde oluşturulan müdürlük, kentliye dokunan ve sürdürülebilir verimlilik artışı sağlayacak yenilikçi projeler geliştirirken İzmirlilerden gelecek projelere de açık olacak. Yerel yönetim, kentliye onunla dokunacak

  • Ege Postası
  • 24.02.2015 - 10:04
Çağa ayak uyduran yenilikçi çalışmalarına bir yenisini daha ekleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, daha çok özel sektörde duymaya alışık olduğumuz “inovasyon” kavramını yerel yönetim bünyesinde hayata geçirdi. Fen İşleri Dairesi bünyesinde kurulan Ar-Ge İnovasyon Müdürlüğü, dünyadaki gelişmeleri yakından takip edip İzmirlilere dokunan yenilikçi proje fikirleri üretmek için çalışmalarına başladı. Yeni teknolojileri keşfederek hizmetlerde katma değer yaratacak değişiklikleri geliştirmek için yola çıkan yeni birim, Ar-Ge ve inovasyon kanyaklı yüksek ve sürdürülebilir verimlilik artışı sağlayacak projelere yoğunlaşacak. “Çiçeği burnunda” müdürlük, kendi geliştirdiği projeler kadar İzmirlilerden gelecek projelere de açık olacak. Gönüllü inovatörlerin gönderdiği projeler, müdürlük bünyesinde titizlikle değerlendirmeye alınacak.  
 
Yerel yönetimlerde ilk
Belediye hizmetlerine yenilikçi yaklaşımlar getirmek için yola çıktıklarını belirten İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökçe, “Belediyelerin dünyadaki gelişmelere ayak uydurma zorunluluğu var. Her gün dünyada yeni bir uygulama çıkıyor. Müdürlüğümüz bu uygulamaları yakından takip edip, hayatımız içinde uygulamamız gereken unsurları izleyecek ve kentimize uyarlayacak. Yenilikçi yaklaşımlar getirecek merkez, aynı zamanda kendini sürekli yenileyecek. İzmirlilere daha iyi hizmet vermek için kurduğumuz müdürlük, sanıyorum yerel yönetimler bünyesinde kurulan ilk ‘inovasyon’ müdürlüğü olacak. Yaptığımız araştırmada başka bir benzerine rastlamadık” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.