Dolar 32,3797
%0.19
Euro 35,0518
%-0.04
Altın 2.326,810
%0.28
Bist-100 9,10
%0.21

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de 'yeşil' gündem

İzmir'de 'yeşil' gündem

Ege Üniversitesi’nin (EÜ) Bornova’daki kampüsünde yaptığı yeşillendirme çalışmaları şaşkınlık yarattı. Kuru toprak zemin üzerine yeşil boya püskürtülerek yapılan ve “Hydroseeding” adı verilen çalışma, sosyal medyada gündeme oturdu. EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak da bizzat twitter hesabından eleştirilere yanıt verdi. Sosyal medyada yorum yağdı…

  • Ege Postası
  • 17.10.2018 - 13:54

HALİT UMUTOĞULLARI/EGEPOSTASI-EÜ’nün Bornova kampüsündeki yeşillendirme çalışmaları İzmir’de günün konusu oldu. Özellikle çok sayıda sosyal medya kullanıcısı, kuru toprak zemin üzerine yeşil boya püskürtülerek yapılan bu çalışmayı eleştirdi. İlk bakıldığında çim gibi gözüken ancak dikkatli incelendiğinde boya olduğu anlaşılan uygulamaya en çok da öğrenciler yorum yaptı. Yapılan bazı alaylı yorumlara bizzat EÜ’nün Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak sosyal medya hesabından yanıt verdi. Rektör Budak, “Egeyikleri” adlı hesaptan paylaşılan fotoğraf ve “Üniversitemiz yeşillendirme yapmayıp etrafı yeşile boyamış” şeklindeki mesaja, “Ciddiyim yeni bir teknoloji bu...İyi araştırın. Hydroseeding uygulaması” yanıtını verdi. Paylaşımın altında çok da komik mesajlar yer aldı.

GÖKÇEK DİLİNE DOLAMIŞTI

EÜ’nün yaptığı “Hydroseeding” adlı uygulama, 2016 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Narlıdere Belediyesi’nin birlikte yaptığı Yaşar Kemal Kültür Sanat Vadisi Rekreasyon Alanı’nda da gündeme gelmişti. O dönem Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olan Melih Gökçek twitter hesabından "CHP'li belediyenin doğa anlayışı yeşile boyamak" diyerek bu uygulamayı eleştirmişti.

DÜNYANIN EN YEŞİL ÜNİVERSİTELERİ ARASINDA..

Öte yandan, EÜ, 2017 yılında, Endonezya Üniversitesi’nin hazırladığı, Dünyanın En Yeşil Üniversiteleri listesine Türkiye’den giren 24 üniversiteden biri olmuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.