Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de yağışın ardından denizin taşması sonucu araçlar su altında kaldı

İzmir'de yağışın ardından denizin taşması sonucu araçlar su altında kaldı

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde yağmurun ardından denizin taşması sonucu çok sayıda araç su içerisinde kalırken, vatandaşlar araçlarını kurtarmak için çaba harcadı. Bölgede ekiplerin çalışması ise devam ediyor.

  • Ege Postası
  • 14.12.2020 - 08:54

Kentte 4 gündür aralıklarla devam eden ve bu gece etkisini iyice artıran yağmurun ardından Karşıyaka ilçesinde Mavişehir Mahallesi'nde deniz taştı.

Sahil bandındaki sitelerin bahçeleri deniz suyuyla dolarken, sitelerin otoparkında ve yol kenarında park halindeki araçlar da su içerisinde kaldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri siren sesi çalarak vatandaşları araçlarını kurtarması için uyardı.

Siren sesiyle birlikte çok sayıda kişi araçlarına koşup oluşabilecek zararın önüne geçmeye çalıştı.

Bazı vatandaşlar belediyeye tepki gösterirken, birçok kişi su altında kalan aracını çalıştıramadığı için çekici yardımıyla kurtarmaya çalıştı. 

 

SUYUN TAHLİYESİ SÜRÜYOR

Denizin taşması sonucu sahil bandındaki sitelerin bahçelerine dolan suyun tahliyesi amacıyla ekipler çalışıyor.

Çeşitli ilçelerden gelen itfaiye ekipleri, sitelerin bahçesindeki ve yollardaki suyun tahliyesini yapıyor. Bazı araçlar ise çekici yardımıyla bölgeden çıkarılıyor.

Vatandaşlar, su birikintileri nedeniyle yürümekte zorlanıyor.

Öte yandan, bölge drone ile havadan görüntülendi.

Kayıtlarda çok sayıda aracın su içinde olduğu görülüyor.

 

 

HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

Öte yandan, günün aydınlanmasıyla birlikte felaketin boyutu daha net görüldü. Su altında kalan Mavişehir Mahallesi drone ile havadan görüntülendi. Görüntülerde suların altında kalan araçlar ve deniz suyu dolan siteler görüldü.

 

(AA)

Selde mahsur kalanlar iş makineleri ile taşındı

Site sakinleri isyan etti

Daha önce de bir çok sefer aynı olayın yaşanması sebebiyle, önlem almadığı gerekçesiyle isyan eden bir vatandaş, açıklamada bulundu. Tepki gösteren site sakini, "Bu benim üçüncü arabam ve yaşadığım dördüncü enkaz bu. Görüyorsunuz şu arabanın halini. İmkanları kısıtlı olan insanlara şu pandemi döneminde bunu yaşattılar. Bu saatte haber veriliyor bize; su bastıktan sonra. ben bu olayı 4 seferdir yaşıyorum. Hiçbir önlem aldıkları yok, hepsi yalan. Şimdi orayı birilerine peşkeş çekmişler. Bu insanlarımızın kaderi bu" diye konuştu.

 

Su taşkınının ardından araçlar çekiliyor

Aracını son anda taşkından kurtardığını belirten Güven Demirtaş isimli vatandaş, “04.30 sıralarında yağışlar kesilmişti. Site güvenliği anons ederek araçlarımızı çekmemizi istedi. 10 dakika içerisinde su seviyesi yükseldi. Zar zor araçlarımızı kaldırmaya çalıştık. Bazı vatandaşlar uykudan uyanamadığı için araçlarını alamadı ve araçları su içerisinde kaldı. Geçen sene de aynı şey yaşanmıştı ama bu seneki daha şiddetliydi. Suyun seviyesi daha fazla yükseldi” dedi. Bakkal sahibi Fuat Gül ise, “Her sene aynı şey yaşanıyor. 04.15 sıralarında hiçbir şey yoktu. Yağmuru takip ediyorduk. 15 dakikada su taştı. Dükkanımdaki bütün mallar suyun içinde. Dolaplarımızın motorları bozuldu. Sabahtan beri dükkanı toparlamaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.