Dolar 32,3155
%0.2
Euro 35,0947
%-0.08
Altın 2.293,450
%0.7
Bist-100 9,05
%2.75

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de tüm okullar imam hatibin mi olacak'

İzmir'de tüm okullar imam hatibin mi olacak'

Buca’da Çamlıpınar ve Mustafa Kemal mahallelerindeki ailelerin yıllardır talep etmesi üzerine yapılan ortaokul ve ilkokul binalarının, ‘ihtiyaç’ gerekçesi ile imam hatip okullarına verildiği ortaya çıktı. İzmir'de tüm okullar imam hatibin mi olacak'

  • Ege Postası
  • 25.06.2016 - 10:32

İlkokul ve ortaokulun bu yıl açılmasını bekleyen veliler, imam hatip kararına tepkili ve kararın geri alınmasını istiyor.

Son günlerde İzmir’deki mevcut okulların imam hatip okullarına dönüştürülmesine gelen tepkilere bir yenisi eklendi. Buca’da otoban yolunun altında kalan altı mahallenin ihtiyacı üzerine yapılan ortaokul ve ilkokul binasının, bina faaliyete geçme aşamasındayken imam hatibe verildiği ortaya çıktı. 2 yüz bin nüfusa sahip altı mahalledeki okul sorunu çözmesi için yapıldığı açıklanan binaların ‘ihtiyaç’ gerekçesi ile imam hatip okullarına verildiğini öğrenen Çamlıpınar ve Mustafa Kemal Mahallelerinin velileri, basın açıklaması yaparak karara tepki gösterdi. Veliler ve mahalle halkı kararın geri alınmasını istedi.

Yeni okul binası önünde bir araya gelen veliler, uzun uğraşlar sonucu kazandıkları okul binasının orta ve lise olarak kullanılmasını talep etti. Buca’nın ilkokulu olmayan tek mahallesi ve en yakın okul 3 kilometre uzaklıkta. Beş yıldır bu okulların yapılmasını beklediklerini söyleyen mahalle halkı, “Mahallenin çocukları kışın yağmurdan soğuktan kurtulacaktı. Çocuklarımız çok uzak yerdeki okullara gidiyor.  Bu okullar hangi ihtiyaçla imam hatiplere veriliyor öğrenmek istiyoru? Biz okulların açılacağına sevinirken öğrendik ki ilk ve ortaokul olarak yapılan okul, ilçe milli eğitim müdürlüğü tarafından mahallenin ilk ve ortaokula ihtiyacının olmadığı söylenerek kapatılmış. Asıl ihtiyacın imam hatip olduğu belirtilmiş, okulumuzun 24 dersliği Kâtip Çelebi İmam Hatip Ortaokulu ve 16 dersliği de Dumlupınar İmam Hatip Anadolu Lisesi yapılmıştır. Çamlıpınar ve Mustafa Kemal Mahallesi halkı olarak okulumuza sahip çıkıyoruz. Okulumuzu imam hatibe verilmesini istemiyoruz. Ne pahasına olursa olsun okulumuzu vermeyeceğiz.” Diye konuştular.

Muhtarlardan M. Salih Aydın, veli Ahmet Aral ile Eğitim-Sen 5Nolu Şube Başkanı Savaş Candemir yaptıkları açıklamalarda, yıllardır evlerinin yakınlarında okul hayali kuran çocukların bir kez daha mağdur edilmemesi gerektiğini, verilen kararın geri çekilmesini talep ettiler. Muhtar Aydın, ilkokul için arsayı kendilerinin yıllarca uğraşları sonunda büyükşehir belediyesi aracılığıyla bulduklarını belirterek “20yıldır mahallenin muhtarıyım 20 yıldır mahalleye ilkokul yapılması için uğraşıyorum sonunda başardık okulumuz yapıldı şimdi de imam hatip yapıldı. Bu nasıl uygulam? Yaparken kime sordunuz kiminle konuştunuz da okulumuzu imam hatip yaptını? Bununla da sonuna kadar mücadele edeceğiz, gerekirse mahalleli olarak Ankara’ya kadar gideriz ve bu yoldan asla vazgeçmeyiz.” Diyerek tepkisini dile getirdi.

Okul binası önünde velilerin yaptığı açıklamaya CHP, Haziran Hareketi, Emek Partisi ve Eğitim-Sen üyeleri de destek vererek, velilerin haklı ve meşru taleplerinin yanında olacaklarını açıkladılar.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.