Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de tüketicilerden vergi isyanı

İzmir'de tüketicilerden vergi isyanı

TÜKETİCİYİ Koruma Derneği (TÜKODER) İzmir Şubesi üyeleri, tüketici hak ihlallerini basın açıklamasıyla protesto etti.

  • Ege Postası
  • 16.03.2015 - 14:51
Dünya Tüketiciler Günü dolayısıyla Konak'taki Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü önünde toplanan Tüketiciyi Koruma Derneği İzmir Şubesi üyeleri, tüketici hak ihlallerine basın açıklamasıyla tepki gösterdi. Ellerinde "Doğru etiket güvenli gıda tüket", "Bu bakanlık şu bakanlık gıda denetimi komalık", "Artık söz tüketicinin" yazılı dövizler taşıdı. Basın açıklamasını okuyan TÜKODER İzmir Şubesi Başkanı Gülçin Tonguç, "Bütçe açıklarını kapatmanın tek yolunun vergi almak olduğu düşüncesinde olan siyasi iktidarlar, halkımızı ve tüketicilerimizi dünyanın en yüksek vergisini ödeyen vergi mükellefleri haline getirdi. Çalışanlar ve emeklilere yapılan ücret artışında oldukça cimri davranan hükümetler, başta akaryakıt olmak üzere her türlü mal ve hizmetlere yapılan zamları otomatiğe bağlayarak hayatı çekilmez hale getirdi. Anayasaya göre devletin tüketicileri koruyucu ve aydınlatıcı tedbirler alması gerekir. Dünyanın en pahalı akaryakıtını tüketiyoruz, elektrik kayıp kaçak bedelleri devam ediyor, ithal edilen doğalgaz ucuz olmasına rağmen tüketiciye yansımıyor, her gün et ve gıda fiyatları yükseliyor" diye konuştu.

Olumsuz tabloya rağmen her zaman mücadele edeceklerini belirten Tonguç ,"Tüm bu olumsuz tabloya rağmen biz tüketiciler, dün olduğu gibi bugün de her platformda elde etmiş olduğumuz kazanımları korumak, yeni ve kalıcı kazanımlar elde etmek için mücadelemize devam etmekteyiz.

Yurt çapında verilen tüketici mücadelesinin daha örgütlü ve koordineli çalışmasını sağlamak amacıyla, Türkiye çapında mücadele veren tüm tüketici örgütleri ve dernekleri bir araya gelerek, 14 Ocak 2015 tarihinde başlatılan ve çeşitli tarihlerde birkaç defa tekrar edilen toplantılar sonunda 'Türkiye Tüketici Hareketi Platformunu' oluşturmuştur" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.