Dolar 32,5917
%0.36
Euro 34,8356
%0.3
Altın 2.494,870
%0.42
Bist-100 9.628,00
%1.08

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de terör operasyonu

İzmir'de terör operasyonu

İzmir'in Konak, Buca, Karşıyaka, Menemen ve Bayraklı ilçelerinde, Birleşik Özgürlük Güçleri adlı terör örgütüne yapılan operasyonda, 7 ev ve bir parti binasında çok sayıda örgütsel döküman, dijital malzeme, yasak yayın, kılıç, pala, döner bıçağı, sapan ve bilye çıktı.  Bir parti binası da arandı

  • Ege Postası
  • 27.05.2016 - 09:01

İzmir'de polis tarafından bir ihbar üzerine 5 ilçede düzenlenen operasyonda 11 kişi gözaltına alındı. Zanlıların, üyesi oldukları Birleşik Özgürlük Güçleri adlı terör örgütü adına faaliyetlerde bulunduğu öne sürüldü.

İzmir Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Birleşik Özgürlük Güçleri adlı terör örgütünün, İzmir yapılanmasının eylem hazırlığında olduğu yönünde ihbar alınca çalışma başlattı. Teknik ve fiziki takibin ardından, belirlenen adreslere bugün sabah saatlerinde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Buca, Konak, Bayraklı, Karşıyaka ve Menemen ilçelerinde toplam 7 ev ve Birleşik Devrimci Parti İzmir il binasında aramalar yapıldı. Aramalarda, çok sayıda örgütsel doküman, dijital malzeme, yasaklanmış yayın, kılıç, pala, döner bıçağı, sapan ve bilye ele geçirildi.

Operasyonlarda 11 kişi yakalandı. 3 kişinin ise yakalanması için çalışmaların devam ettiği bildirildi. Gözaltına alınan zanlılardan birçoğunun aynı evde kaldıkları, ayrıca evde birçok suç unsurunun elde edildiği, bu evin de örgüt evi olduğu ileri sürüldü.

DAHA ÖNCE DE OPERASYON YAPILDI

Operasyon kapsamında aramaların yapıldığı Devrimci Parti İzmir il binası daha önce Sosyalist Demokrasi Partisi'nin (SDP) parti teşkilatı olarak kullanıldığı, 23 Haziran 2015 tarihinde de yine Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından aynı adrese operasyon düzenlediği belirtilerek, o operasyonda ise gözaltına alınan 4 kişiden 3'ünün tutuklandığı, ayrıca 18 molotof kokteyli, üç tabanca, satır, pala ve darp için zincir ele geçirildiği kaydedildi. Söz konusu adreste SDP'nin yerine Devrimci Parti adıyla siyasi faaliyetlerde bulunulduğu ve bugünkü operasyonlarda çok sayıda pala, bıçak, satır, sapan, bilye ve üzerinde terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın fotoğrafının da bulunduğu örgütsel dokümanın ele geçirildiği bildirildi. Zanlıların emniyetteki sorguları sürüyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.