Dolar 32,3682
%0.16
Euro 34,9474
%-0.34
Altın 2.325,340
%0.21
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de tek-çift plaka uygulaması başladı

İzmir'de tek-çift plaka uygulaması başladı

İçişleri Bakanlığı, corona virüsü tedbirleri kapsamında ticari taksilerle ilgili yeni bir uygulama başlattı. 81 il valiliğine gönderilen genelgeyle ticari taksilerin trafiğe çıkışlarında plakasının son hanesine göre sınırlamaya gidildi; İzmir’de de plakasının son hanesi tek olan ticari taksi sürücüleri trafiğe çıktı. Taksi şoförü Cafer Deniz uygulamanın yetersiz olduğunu söyledi.

  • Ege Postası
  • 30.03.2020 - 10:11

İçişleri Bakanlığı 81 İl valiliğine corona virüsü tedbirleri kapsamında ticari taksilerle ilgili yeni bir genelge daha gönderdi. Genelgeye göre, saat 00.01’den itibaren İstanbul, Ankara, İzmir’de ticari taksilerin trafiğe çıkışlarında plakasının son hanesine göre sınırlamaya gidilecek.

Buna göre, bugün (30 Mart) saat 24.00’e kadar plakasının son rakamı tek olan ticari taksiler trafiğe çıkabilecek. Belirtilen saatten sonra plakasının son rakamı çift olan ticari taksiler trafiğe çıkabilecek. Belirlenen bu sistem takip eden günler için ardışık olarak devam edecek.

‘GÖRÜYORSUNUZ İŞ YOK’

İzmir’de de plakasının son hanesi tek olan ticari taksi sürücüleri trafiğe çıktı. Taksi şoförü Cafer Deniz uygulamanın yetersiz olduğunu söyledi.

Deniz, “Görüyorsunuz iş yok yani, tek de çalışsak çift de çalışsak aynı. Biz iki şoför çalışıyoruz iki vardiya, hani bir şoför çalışsa diğer şoför ne yapacak. Bir şoför çalışıp diğer şoför çalışmazsa olmaz. Zaten insan yok. 10 tane taksi de bıraksa iş yapamayız efendim, kimse dışarıya çıkmıyor.” dedi. (DHA)

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.