Dolar 32,4954
%0.15
Euro 34,8195
%0.28
Altın 2.489,280
%1.1
Bist-100 9.543,00
%0.13

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de Suriyelilerden uyuşturucu tepkisi

İzmir'de Suriyelilerden uyuşturucu tepkisi

Buca ilçesinde yaşayan bir grup Suriyeli, mahallelerinde uyuşturucu ticaretinin arttığını ve 17 yaşındaki bir Suriyeli gencin uyuşturucudan öldüğü gerekçesiyle polise başvurarak yardım istedi. 17 yaşındaki genç öldü iddiası

  • Ege Postası
  • 07.12.2017 - 11:02

İzmir'in Buca ilçesinde yaşayan bir grup Suriyeli, mahallelerinde uyuşturucu ticaretinin arttığını, geçen hafta Suriyeli bir gencin uyuşturucudan öldüğünü ileri sürerek polise başvurdu.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Buca'nın Gediz Mahallesi'ne yerleşen bir grup Suriyeli, ellerinde Türk bayrağı, Arapça ve Türkçe "Uyuşturucu öldürür", "Uyuşturucu silah gibidir", "Uyuşturucuya hayır" yazılı pankartlarla Buca Polis Merkezi'ne gitti.

Grup adına açıklama yapan Suriyeli öğretmen Hamdu Halife, mahallelerinde son dönemde uyuşturucu satışının arttığını, özellikle gençlerin bu zararlı maddelere erişiminin kolaylaştığını belirtti. Daha önce de polise bu konuda başvurduklarını ancak yapılan çalışmaların, satışların önlenmesi konusunda yetersiz kaldığını ileri süren Halife, yetkililerden daha etkin mücadele için yardım istedi.

Geçen hafta aynı mahallede yaşayan 17 yaşındaki Suriyeli Mahmut Semir Herh'in satıcılardan aldığı uyuşturucu hap nedeniyle yaşamını yitirdiğini söyleyen Halife, "Artık bu hapların satışı bitsin, polis bu kişileri takip etsin istiyoruz. Türk, Suriyeli herkes için bunları satışı dursun. Gençlerimiz ölmesin. Polis duruma el koysun." dedi. 

Grup, daha sonra Buca Polis Merkezi'ne girerek, mahallede uyuşturucu satışı yapılan adreslerin bilgisini polisle paylaştı. (AA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.