Dolar 32,4890
%0.01
Euro 34,8400
%-0.38
Altın 2.451,500
%0.63
Bist-100 9.871,00
%1.59

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de Suriyeli hamile kadın ve 5 yaşındaki oğlu evde ölü bulundu

İzmir'de Suriyeli hamile kadın ve 5 yaşındaki oğlu evde ölü bulundu

İzmir'in Menemen ilçesinde, 5 aylık hamile olan Suriye uyruklu Manar Alahmed (35), evde 6 yerinden bıçaklanarak, 5 yaşındaki oğlu Muhammed C. ise plastik kelepçeyle boğularak öldürüldü. Cinayet, ailenin 2 yaşındaki çocuklarının ağlama sesini duyan komşularının eve gitmesiyle ortaya çıkarken, olayla ilgili 3 kişi gözaltına aldı. Öte yandan hayatlarını kaybedenlerin akrabaları olayda hırsızlık şüphesi olduğunu iddia etti. Akrabaları, Alahmed'in kolunda bulunan bileziklerin kayıp olduğunu söyledi. Hamile kadın ve 5 yaşındaki oğlu öldürüldü

  • Ege Postası
  • 04.02.2020 - 10:39

Olay, dün sabah saatlerinde Irmak Mahallesi Dr. Burhan Özfatura Caddesi'ndeki 2 katlı bir binanın en üst katında meydana geldi. Komşuları, Alahmed ailesinin oturduğu evden çocuk ağlama sesi geldiğini duyunca bir terslik olduğunu düşünüp, eve gitti. Açık olan kapıdan içeri giren komşular, ailenin 2 yaşındaki çocuklarının ağlarken, 5 aylık hamile olduğu öğrenilen annesi Manar Alahmed'i ise kanlar içinde bulundu. Diğer odada ise kadının oğlu Muhammed C. hareketsiz halde bulundu.

İhbar üzerine adrese polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekibinin yaptığı kontrolde 6 yerinden bıçaklanan Manar Alahmed ile oğlunun öldüğü tespit edildi. Muhammed C.'nin, plastik kelepçeyle boğulduğu tespit edildi.

İncelemelerin ardından anne ve oğlunun cenazesi, otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Olayla ilgili soruşturma başlatan polis ekipleri, bölgedeki güvenlik kameralarından yola çıkarak ailenin 3 komşusunu gözaltına aldı. 

Manar Alahmed'in inşaat işçisi olan eşinin olay sırasında işte olduğu belirtildi.

"Hırsızlık amaçlı olduğunu düşünüyoruz"

Ölen kadının ağabeyi Suriyeli Ali Alahmet, gazetecilere yaptığı açıklamada, acı haberi alınca İstanbul'dan geldiğini söyledi. 

Faillerin cezalandırılmasını istediğini anlatan Alahmet, "En kısa sürede bunun gerçekleştirileceğine inanıyorum. Ablam 6 aylık hamileydi. Eniştem yokken eve gelmişler. Hırsızlık amaçlı olduğunu düşünüyoruz. Ablamın altınlarını ve telefonlarını almışlar." dedi. 

"Suriyelilerle hiçbir sıkıntımız yok"

Mahallede esnaflık yapan Ergün Dağ da Suriyeli ailenin kimseye zararının olmadığını dile getirdi.

Ailede sadece babayı tanıdığını belirten Dağ, "Ölen kadının eşi zaman zaman inşaatlarda çalışıyordu. Gayet efendi temiz bir aileydi. Ölen çocuğu da birkaç kez getirdi, ona kahvaltı vermiştim. Buradaki Suriyelilerle hiçbir sıkıntımız yok. Şu anda yanımda bir Suriyeli çalışıyor. Hepsiyle ağabey kardeş, komşuluk ilişkimiz var. Bu olayı Menemen halkına genellememek lazım."

Öte yandan İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'nda yapılan otopsinin ardından, eşini ve oğlunu kaybeden Halil Muhammed cenazeleri teslim aldı. Muhammed zaman zaman sinir krizi geçirdi.

Cenazeler toprağa verildi

Yakınları tarafından morgdan alınan cenazeler Menemen ilçesindeki İsmail Katmerci Merkez Camisi'ne getirildi.

Burada ikindi vaktinde kılınan cenaze namazının ardından anne ve oğlu, Yahşelli Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Cenazede baba Halil Muhammed güçlükle ayakta dururken, gözyaşlarına hakim olamadı. Öte yandan, olay esnasında 1,5 yaşındaki Delal Muhammed'in de evde olduğu, ailenin 4 yıl önce ülkelerindeki iç savaş nedeniyle Suriye'nin Humus kentinden Menemen'e geldikleri öğrenildi.

Öte yandan gözaltına alınan 3 şüphelinin ailenin komşusu ve iki oğlu olduğu ortaya çıktı. Şüphelilerin sorgusu devam ediyor.

(DHA-AA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.