Dolar 32,3113
%0.19
Euro 35,0121
%-0.31
Altın 2.279,510
%0.09
Bist-100 8,97
%1.84

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de Srebrenitsa Katliamı unutulmadı

İzmir'de Srebrenitsa Katliamı unutulmadı

İzmir'de, Konak Belediyesi ve Konak Kent Konseyi'nin düzenlendiği etkinlikle, 11 Temmuz 1995 yılında Bosna Savaşı sırasında yaşanan Srebrenitsa Katliamı lanetlendi, yaşamını yitirenler anıldı.

  • Ege Postası
  • 12.07.2018 - 09:44

Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde Konak Belediyesi ve Konak Kent Konseyi tarafından düzenlenen basın açıklaması ile 23 yıl önce Srebrenitsa Katliamı'nda yaşamını yitirenler anıldı.

Anmaya Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Bosna Hersek Fahri Başkonsolosu Kemal Baysak, CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Konak Kent Konseyi Başkanı Hamit Mumcu ve vatandaşlar katıldı. Anmada konuşan Konak Kent Konseyi Başkanı Hamit Mumcu, "11 Temmuz 1995 yılında Avrupa'nın 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana gördüğü en büyük katliam yaşanmıştır. Otobüs ve kamyonlara bindirilen sivil Müslüman Boşnaklar ormanlık alana götürülerek katledildi. İnsanlık tarihinin utanç sayfası çağdaş demokrasilerin beşiği Avrupa'nın tam ortasında yaşandı. Bizler barışı ve kardeşliği savunuyor, tüm katliamları lanetliyoruz" dedi.

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, dünyanın neresinde olursa olsun tüm insanlık suçlarının ve soykırımların karşısında olunması gerektiğini belirterek, "Birleşmiş Milletler'in (BM) güvenli bölge olarak ilan ettiği Srebrenitsa'da Müslümanlar katledildi, soykırıma uğradı. Srebrenitsa'yı andığımız bugün bütün insanlık suçlarına, bütün soykırımlara karşı durmak, farklının hakkını savunmak gerekir. Bu nedenle Srebrenitsa'yı anmak soykırımların önüne geçmek için önemli bir adımdır. Srebrenitsa'da kaybolan ölen insanların cesetleri bile bulanmadı. Hala eksik mezarlar tamamlanmaya çalışılıyor" diye konuştu.

Açıklamaların ardından anma etkinliği sona erdi. (DHA)

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.