Dolar 32,6006
%0.27
Euro 34,7744
%0.32
Altın 2.413,640
%-0.79
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de sokakta koronavirüs testi ortalığı karıştırdı!

İzmir'de sokakta koronavirüs testi ortalığı karıştırdı!

İzmir Karşıyaka'da il sağlık müdürlüğüne bağlı olduğu belirtilen iki kişi, sokakta vatandaşlara corona virüs testi yaparken görüntülendi. Sosyal medyada yayılan görüntülerle ilgili açıklama yapan il sağlık müdürlüğü, sokakta test iddialarını yalanladı.

  • Ege Postası
  • 07.04.2020 - 13:05

Yeni tip corona virüs salgınıyla mücadele tüm yurtta olduğu gibi İzmir'de de devam ediyor.

Dün öğlen saatlerinde il sağlık müdürlüğüne bağlı oldukları öğrenilen iki sağlık çalışanı, Karşıyaka İskele ve Osmanbey Parkı'nda vatandaşlara corona virüs testi yaparken görüntülendi. 

Sosyal medyaya düşen görüntülerde sağlık çalışanlarının, sıraya giren vatandaşlarla tek tek ilgilendiği ve vatandaşların boğazları ile burunlarından örnek aldıkları örnekleri deney tüplerine koydukları görüldü.

Görüntülerin yayılmasının ardından bölgede bulunan vatandaşların test yapılan noktaya gittikleri ve ekiplerin de gün boyunca yüze yakın corona virüs testi yaptığı öğrenildi.

Sağlık çalışanlarının, test yaptıkları vatandaşlara sonuçları iki gün sonra E-Nabız üzerinden öğrenebileceklerini ve sonuçları pozitif olan vatandaşlarla sağlık ekiplerinin iletişime geçeceklerini söyledikleri de belirtildi.

SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ YALANLADI

Yapılan uygulamanın İzmir'in çeşitli ilçelerinde de sürekli bir şekilde devam edeceği öne sürülürken, İzmir İl Sağlık Müdürlüğü bu iddiaları yalanladı.

SORUŞTURMA AÇILMADI

Sağlık çalışanlarının Karşıyaka bölgesine bir vaka için gittikleri ve kendilerini gören vatandaşlara da test yaptıkları belirtildi.

Öte yandan iki sağlık çalışanına da soruşturma açılmadığı öğrenildi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.