Dolar 32,4982
%-0.13
Euro 34,9425
%0.33
Altın 2.431,010
%0.32
Bist-100 9.809,00
%0.89

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de sokaklar 65 yaş ve üstünün! Sıcak hava engeli...

İzmir'de sokaklar 65 yaş ve üstünün! Sıcak hava engeli...

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında bugün sokağa çıkma istisnası getirilen 65 yaş ve üzeri ile kronik hastalığı bulunan çok sayıda vatandaş, Ege Bölgesinde hissedilen yüksek sıcaklık nedeniyle sokağa çıkmamayı tercih etti.

  • Ege Postası
  • 17.05.2020 - 15:22

TÜİK verilerine göre Türkiye'de, İstanbul'un ardından en fazla 65 yaş üstü nüfusa sahip İzmir'de, sokağa çıkma kısıtlaması geçici olarak kaldırılan bazı vatandaşlar, sahil kesiminde yürüyüşe çıktı.

Merkez ilçelerde termometrelerin 40 dereceleri gösterdiği kentte maske takan ve sosyal mesafeye büyük ölçüde riayet eden 65 yaş üstü vatandaşlar, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı, Bostanlı, Karşıyaka ve Bayraklı sahil kesiminde kısa yürüyüşler yaptı, parklar ve gölgelik alanlarda oturdu. 

Sokağa çıkan 65 yaş üzeri vatandaş sayısının geçen haftaya göre büyük ölçüde azaldığı gözlendi.

Dışarı çıkanlardan emekli Yaşar Yalçın (71), uygulamanın faydası olduğunu, insanların toplu olarak bir arada olmamasının iyi olduğunu söyledi.

Sahip Özbay da (70) havanın sıcak olması nedeniyle bir gölgede oturduğunu, sosyal mesafeye uyulması ve maske takılmasının gerekli olduğunu belirterek, en çok sahilde gezmeyi özlediğini belirtti.

Nursel Karsu (65) ise özgürlüğün çok güzel bir şey olduğunu, virüsten kurtulmak için her gün dua ettiğini kaydetti. 

(AA)

Sokağa çıkma izninde dondurma sattı

Öte yandan Tire'de, 65 yaş ve üstü vatandaşlar için uygulanan 6 saatlik sokağa çıkma izninden faydalanan dondurmacı Ayhan Toran (74), dükkanını açarak satış yaptı.

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında sokağa çıkma kısıtlaması olan 65 yaş ve üzeri vatandaşlar, bugün 12.00 ila 18.00 saatleri arasında dışarı çıktı. Kentte 62 yıllık dondurmacı olan Ayhan Toran ise dükkanını açarak satış yaptı. Dondurma satmayı çok özlediğini belirten Toran, ''Verilen izinde dükkanımı açtım, koronavirüs salgınından önce dükkanımı her gün açıyordum. Kapalı olduğum sürede çalışmayı ve müşterilerime hizmet etmeyi çok özledim. Şu dönemi atlattığımızda yine sabahın erken saatlerinde işimin başında olacağım'' dedi. (DHA)

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.