Dolar 32,3298
%0.24
Euro 35,0481
%-0.21
Altın 2.284,020
%0.28
Bist-100 8,98
%1.97

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de servis aracı ile TIR çarpıştı: 4 ölü, 8 yaralı

İzmir'de servis aracı ile TIR çarpıştı: 4 ölü, 8 yaralı

İzmir'in Bergama ilçesinde, özel bir şirkete ait altın madeninde çalışan işçileri taşıyan servis midibüsü ile karşı yönden gelen TIR, çarpıştı. Kazada 4 kişi öldü, 8 kişi yaralandı. İzmir'de servis aracı ile TIR çarpıştı: 4 ölü, 8 yaralı

  • Ege Postası
  • 13.02.2020 - 10:11

Kaza, saat 09.30 sıralarında, Bergama- Ayvalık karayolu üzerindeki Selçuk Mahallesi, Kozak Caddesi'nde meydana geldi. Çukuralan mevkisindeki altın madeninden gece vardiyasından çıkan işçileri Bergama'daki evlerine götüren Cemal Vahaplar (36) yönetimindeki 35 VNN 46 plakalı servis midibüsü ile karşı yönden gelen Ömer Faruk Özdemir (42) yönetimindeki 35 F 9896 plakalı TIR, çarpıştı. Yoldaki gizli buzlanmanın neden olduğu belirtilen kaza sonrası can pazarı yaşandı. Kazada, servis midibüsündeki işçilerden Ramazan Kömürcü (63), Mehmet Ali Çakmak (51), İsmail Ökemen (63) ile vardiya amiri Emre Parmaksız (33), olay yerinde yaşamını yitirdi.

Minibüs şoförü Cemal Vahaplar ile işçiler Yahya Kartal (42), Erkan Aktürk (35), Önder Karakaya (40), Erkan Yıldız (34) ile TIR şoförü Ömer Faruk Özdemir, yanındaki Gürcistan vatandaşları Jani Samkharadze (32) ve kardeşi Simon Samkharadze (28) yaralandı. Yaralılar, kaza yerine sevk edilen ambulanslarla Bergama Necla Mithat Öztüre Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı.

Yaralılardan 4'ünün durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Bir orman ürünleri işletmesine ait olan TIR'ın Kozak Yaylası'na tomruk almaya gittiği, Gürcü kardeşlerin de bu işletmede çalıştığı belirtildi.

Öte yandan elim trafik kazasının meydana geldiği yerde İlçe Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı ile Belediye Başkanı Hakan Koştu diğer yetkililerle birlikte incelemelerde bulundu.

40 GÜN ÖNCE BABA OLMUŞ

Kazada yaşamını yitiren 4 kişiden maden mühendisi Emre Parmaksız'ın (33), 40 gün önce baba olduğu ortaya çıktı.

Servis midibüsündeki işçilerden Ramazan Kömürcü (63), Mehmet Ali Çakmak (51) ve İsmail Ökemen (63) ile Emre Parmaksız'ın cenazelerini almaya gelen yakınları, gözyaşı döktü. Kazada yaralanan altın madeni işçisi Önder Karakaya'nın sağlık durumunun ağır olduğu, helikopterle Ege Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildiği belirtildi. Torbalı Devlet Hastanesi'nde ameliyata alınan TIR şoförü Ömer Faruk Özdemir'in de hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

'İŞİ BIRAKIP YARDIMA KOŞTUK'

Öte yandan altın madeni işletmesinde çalışan işçilerden Raşit Uymaz, "Biz gündüz vardiyasında çalışıyorduk, kaza yapan minibüsteki arkadaşlarımız da gece vardiyasından çıkmışlardı. Biz işe başladık, yarım saat sonra böyle bir olayın olduğu haberi geldi. Hepimiz şok olduk ve işi bırakıp yardıma koştuk" diye konuştu. 

İşçi Ramazan Karakoyun da "Kozak Yaylası yolu tehlikeli, bizler de oradan geçerken hep tedirgin oluyoruz. Haberi alır almaz, işimizi gücümüzü bıraktık, hastaneye geldik. Ölen arkadaşlarımıza Allah'tan rahmet, sağ kalanlara da acil şifalar diliyoruz. Çok üzgünüz, şok olmuş durumdayız" dedi.

2 İŞÇİ TOPRAĞA VERİLDİ

Kazada hayatını kaybeden 4 kişiden 2 işçinin cenazesi, toprağa verildi. İşçilerden Mehmet Ali Çakmak için Bergama'ya bağlı kırsal Koyuneli Mahallesi'nde, ikindi vakti cenaze töreni düzenlendi.

Cenazeye Mehmet Ali Çakmak'ın oğulları İbrahim (18) ve Tuncay Çakmak'ın (25) yanı sıra akrabaları ve komşular katıldı. Cenazenin başında bekleyen Çakmak kardeşler, taziyeleri kabul etti. Namazın kılınması ve helallik alınmasının ardından cemaat tarafından omuzlanan Mehmet Ali Çakmak'ın cenazesi, götürüldüğü köy mezarlığında toprağa verildi.

Diğer işçi Ramazan Kömürcü de ikindi vakti ilçeye bağlı İncecikler Mahallesi'nde toprağa verilirken, Emre Parmaksız ve İsmail Ökemen'in cenazelerinin yarın defnedileceği belirtildi.

(DHA)

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.