Dolar 32,4273
%0.05
Euro 34,4273
%-0.19
Altın 2.488,520
%0.21
Bist-100 9.680,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de sahte içkiden ölenlerin sayısı 18'e yükseldi

İzmir'de sahte içkiden ölenlerin sayısı 18'e yükseldi

İzmir'de sahte içki tükettikten sonra fenalaşan ve hastanede yaşamını yitirenlerin sayısı 18'e yükseldi. Öte yandan İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, "Gözaltında 20 kişi var. Çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

  • Ege Postası
  • 13.10.2020 - 09:32

İzmir'in birçok ilçesinde sahte içki içtikten sonra fenalaştığı iddia edilen çok sayıda kişi, görme kaybı ve mide bulantısı şikayetiyle hastanelere kaldırıldı. Son olarak 17 kişinin ölümüne sebep olan sahte içki, Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 1 kişinin daha hayatını kaybetmesine sebep oldu. Sahte içki tükettiği iddia edilen Ahmet Karayiğit (58), fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. Karayiğit, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Ahmet Karayiğit'in de hayatını kaybetmesiyle, İzmir'de sahte içki nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 18'e yükseldi.

Karayiğit'in cenazesi, otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumuna götürüldü.

Polis ekipleri kilit ismi yakaladı

Öte yandan dün akşam saatlerinde Çiğli'de bir depoya baskın düzenleyen İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 5 ton sahte etil alkol ele geçirdi. Operasyonda sahte alkol dağıtımında kilit isim olduğu belirlenen H.G. isimli bir şahıs gözaltına alındı. 

İzmir İl Emniyet Müdürü Aşkın'dan açıklama

İzmir'de sahte içki içtikleri iddia edilen vatandaşların ölümleriyle ilgili de çalışmaların sürdüğü bilgisini veren Aşkın, dün yapılan operasyonla 5 ton sahte etil alkol ele geçirdiklerini hatırlatarak, “2020 yılında yaklaşık 60 ton kaçak içki ele geçirdik. Muhtemelen etil alkolün içine karışmış metil alkol insanların ölümüne sebep oluyor. Laboratuvar sonuçları da bunu söylüyor. Vatandaşların bilmedikleri yerden içki satın almamaları, etil alkol diye ne olduğunu bilmedikleri malzeme alıp evlerinde içki yapmamaları konusunda uyarıyorum. Ne satıcı ne de kullanıcı etil alkol ve metil alkol ayrımını yapamaz. Bilmeden içine az miktarda bile metil alkol karışsa insan hayatına mal oluyor” diye konuştu.

İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, yaptığı açıklamada, 1 kişinin daha hayatını kaybettiğini ve 9 Ekim'den bu yana sahte içkiden zehirlendikleri şüphesiyle hastaneye başvuranlardan ölenlerin sayısının 18'e yükseldiğini bildirdi.

Kentte sahte içkiye yönelik operasyonların sürdüğünü belirten Aşkın, "Şu ana kadar gözaltında 20 kişi var. Bununla ilgili çalışmalarımız hala devam ediyor. Yaptığımız ilk tespitlerde ele geçirilen etil alkol etiketli bidonlarda metil alkol bulundu. Bununla ilgili operasyonlar devam edecek. Vatandaşlarımızın kesinlikle bu tür sahte içki kullanmamalarını önemle rica ediyoruz." dedi. 

İzmir'de iki kişi sahte içkiden zehirlendikleri şüphesiyle hastaneye başvurdu

Öte yandan Ödemiş ilçesinde de iki kişi, sahte içkiden zehirlendikleri şüphesiyle hastaneye başvurdu.

Yeşilköy Mahallesi'nde yaşayan Hüseyin Y. (71) ve Ferit K. (41), mide ağrısı şikayetiyle Ödemiş Devlet Hastanesine müracaat etti.

Sahte içkiden zehirlendiklerinden şüphelenilen iki kişi tedavi altına alındı.

Hüseyin Y'nin hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi. (AA)

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.