Dolar 32,3752
%0.18
Euro 34,9831
%-0.23
Altın 2.325,700
%0.23
Bist-100 9,07
%-0.11

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de sahte içki 'fabrikası' ortaya çıkarıldı

İzmir'de sahte içki 'fabrikası' ortaya çıkarıldı

İzmir'in Buca ilçesinde bir depoya düzenlenen operasyonda tam otomatik dolum makineleriyle fabrika şartlarında kaçak içki üretimi yapılan tesis kurulduğu tespit edildi. Ege Bölgesi'ndeki bazı turizm işletmelerine satılmak üzere hazırlandığı belirlenen 5 ton sahte içki ele geçirildi. Deponun kiracısı Z.A. gözaltına alındı. Turistik işletmeler için üretilmiş

  • Ege Postası
  • 21.06.2019 - 11:22

İzmir'de sahte içki üretilen bir depoya yapılan baskında tam otomatik makinelerle fabrika şartlarında üretim yapan tesis ortaya çıkarıldı, 5 ton kaçak içki ele geçirildi.

İzmir İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü ile İzmir Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, Zafer Mahallesi'nde bulunan bir depoda üretilen sahte içkinin dağıtım araçlarıyla piyasaya sürüldüğü bilgisine ulaşılması üzerine çalışma başlattı.

Depoyu ve sahte içkilerin taşındığı 2 aracı teknik ve fiziki takibe alan ekipler, daha önce cam imalathanesi olarak kullanılan, kısa bir süre önce ise içki üretim tesisi olarak kullanılmaya başlanan depoya operasyon düzenledi.

Dolumun devam ettiği sırada yapılan operasyonda bir kişi gözaltına alındı, 2,5 tonu şişelenmiş olmak üzere 5 ton sahte içki, 36 bin boş şişe, 135 bin kapak ve 6 bin 200 etiket ele geçirildi.

Resmi fabrikalarda kullanılan sensörlü makinelerle dolum yapan, tam otomatik makinelerin kullanıldığı tespit edilen depoda yapılan incelemelerde, aynı anda, 8 şişenin dolumunu 5 saniyede yapan bir düzenek oluşturulduğu belirlendi. 

Makinelere el konulurken, gözaltına alınan deponun kiracısı Z.A'nın jandarmadaki işlemleri sürüyor.

Turistik işletmeler için üretilmiş

Öte yandan sahte içkilerin İzmir, Aydın, Muğla ve Antalya'da piyasaya sürülmesinin planlandığı öğrenildi.

İçkilerin dağıtımı için özel bir şebeke oluşturulduğunu belirleyen ekipler, istihbarat çalışması sonucu depoda üretilen sahte içkilerin Ege Bölgesi'ndeki turistik işletmelere gönderilmek üzere hazırlandığını tespit etti.(AA-DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.