Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de, sağlıkta tek çatı altında yapılanma tamamlandı

İzmir'de, sağlıkta tek çatı altında yapılanma tamamlandı

İzmir'deki sağlık kuruluşları, Sağlık Bakanlığı'nın düzenlemesiyle tek çatı altında birleştirildi. İl Sağlık Müdürlüğü görevine devam eden Uzm. Dr. Bediha Salnur, kentteki hastanelerin tamamına yakınındaki ve diğer sağlık kurumlarındaki yöneticileri belirleyip daha iyi hizmet için A takımını kurdu. Yeni dönemi anlatan Salnur, "İnsan odaklı en iyi sağlık hizmetini tüm halkımıza en iyi şekilde vermek üzere çıktığımız bu yolda, arkadaşlarımla beraber görevlerimizi devraldık. Üzerimize düşen görevin bilincinde ve farkındayız. Artık tek çatı altında toplandık. Hedeflerimizi belirledik, yola çıktık" dedi. Salnur 'A takımını' kurdu

  • Ege Postası
  • 23.12.2017 - 11:01

Sağlık Bakanlığı, olağanüstü hal (OHAL) kapsamında çıkan kanun hükmünde kararnameyle, tüm yurtta olduğu gibi İzmir'de de yeniden yapılanmaya gitti. Yeni düzenlemesiyle, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu ve Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu, Sağlık Bakanlığı'nn hizmet birimleri haline getirildi. Bu iki kurum Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü ve Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü olarak yapılandırıldı. Böylelikle İzmir'de de Kuzey ve Güney Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterlikleri ile İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlanarak tek çatı altında toplandı. İzmir'deki sağlık kuruluşları yapılanmasının başında ise Uzm. Dr. Bediha Salnur yer aldı.

A TAKIMINI KURDU

Sağlık Bakanlığı'nın görevini sürdürmesini istediği Salnur, yeni düzenlemenin ardından kentteki sağlık hizmetleri için 'A takımını' oluşturdu. İl Sağlık Müdürlüğü'nde, hastanelerde ve diğer sağlık tesislerinde yönetim kadrosu yenilendi. Bediha Salnur, İzmir sağlığının yeni yöneticileriyle, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bir araya geldi, onlara yeni dönemdeki genel ilkeleri, yapılacak projeler ve yatırımları anlattı. Ortak çalışmalar için önerilerini aldı.

"İNSAN ODAKLI HİZMETİMİZ OLACAK"

Tüm sağlık tesislerindeki yönetim kadrolarını oluşturduktan sonra İzmir'in sağlığı için projeler ve yatırımlar yapmak amacıyla yola çıktıklarını söyleyen Uzm. Dr. Bediha Salnur, yeni dönemi anlattı. Kentin sağlık hizmetinde büyük rol oynayacak sağlık müdür yardımcıları (başkanlar), başkan yardımcıları, uzmanlar, ilçe sağlık müdürleri, hastane başhekimleri, yardımcıları ve müdürleri başta olmak üzere yaklaşık 400 kişiyle bir araya gelen Salnur, "İnsan odaklı en iyi sağlık hizmetini tüm halkımıza kaliteden ödün vermeden en iyi şekilde vermek üzere çıktığımız bu yolda, buradaki arkadaşlarımla beraber yeni görevlerimizi devraldık. Son 14 yılda sağlıkta yapılan reformlar ve yenilikler son hızla devam ederken, bu değişimin bir parçası olarak üzerimize düşen görevin bilincinde ve farkındayız. Sağlık Bakanlığı'mızın yaptığı son düzenlemeler ve yenilikler sonucunda tek çatı altında toplandık. Hedeflerimizi belirledik, yola çıktık. Bundan sonra yatırımlarımız, projelerimiz ve yeniliklerimizle halkımızın ve sağlık çalışanlarımızın yanında olacağız. Onların refahı ve memnuniyeti için çalışmalarımıza hızlı adımlarla devam edecek ve İzmir'in sağlığını en iyi seviyelere taşımak için var gücümüzle çalışacağız. Tüm halkımıza hayırlı olsun" dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.