Dolar 32,3658
%0.15
Euro 35,0442
%-0.06
Altın 2.325,090
%0.2
Bist-100 9,11
%0.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de sağanak nedeniyle bazı evleri su bastı

İzmir'de sağanak nedeniyle bazı evleri su bastı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden İzmir için yapılan gök gürültü ve sağanak yağış uyarısının ardından, kent genelinde etkili olan sağanak yağış, hayatı olumsuz etkiledi. Sağanak nedeniyle bazı ev ve otoparkları su bastı.

  • Ege Postası
  • 05.01.2021 - 09:07

Kent genelinde gece saatlerinde etkili olan sağanak yağış, kısa sürede yaşamı etkiledi.  Etkili olan yağış ana yol ve caddelerde su birikintilerine neden oldu. Birçok ilçede su baskınları yaşanırken, vatandaşlar suları tahliye etmek için büyük mücadele verdi. Gök gürültülü ve yıldırım eşliğinde yağan sağanak yağış, trafikte bulunan sürücülere de zor anlar yaşattı. Alt geçitlerde biriken yağmur suları nedeniyle araçlar buralardan geçmekte güçlük çekti.

Bazı mahallelerde yaşanan su baskınları ihbarları üzerine itfaiye ekipleri, sevk edilerek pompa aracılığı ile ev ve otoparklarda suları tahliye çalışması başlattı.

Karşıyaka ilçesinde oturduğu binanın otoparkını su basan Hakan Tuza, "İZSU'nun bu sokaktaki kanalizasyonu yapmaması dolayısıyla mahalleyi su bastı. Arabalarımız her şey su altında. Bununla alakalı Büyükşehir Belediyesine gerekli başvuruları yapmamıza rağmen, bize gelip yardımcı olmuyorlar. İkinci katlara balkonlara kadar su çıktı. Her yağmurda bu rezilliği çekiyoruz. İZSU gelip bu yolu yapması gerekiyor. Buraya kanal açılması gerekiyor." diye konuştu.

Evinin bir kısmını su basan Serdar Kara da kendi imkanlarıyla evine dolan yağmur suyunu tahliye etmeye çalıştığını söyledi.

Daha önce de evini su bastığını ifade eden Kara, "Motoru çalıştırdım. Ancak hala suyu boşaltamadım. Karşı komşumda henüz boşaltamadı. Oraya da su girdi. İtfaiye ekipleri geldi. İtfaiye daha önceki çağrımızda gelemedi çünkü her yerde çok yoğun su baskını vardı. Yetişemedi. İtfaiye de haklı bizde haklıyız." dedi.

İZMİR’E 1 SAATTE 50 KİLOGRAM YAĞIŞ DÜŞTÜ

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada 8 ayrı ilçede toplam 101 ihbar geldiği aktarıldı. Açıklamada, sorun yaşanan bölgelere hızla müdahale edildiği bildirildi.

Büyükşehir'den yapılan yazılı açıklama şöyle: 

"İzmir’de gece etkili olan sağanak yağış ve fırtına hayatı zaman zaman olumsuz etkiledi. Önceden alarmda olan ekiplerimiz sorun yaşanan bölgelere anında müdahale etti. Fırtınadan devrilen ağaçlar kaldırılarak yollar trafiğe açık tutuldu.  Yaklaşık bir saat gibi kısa sürede metrekareye 50 kilogram yağmur düşmesi nedeniyle Balçova, Karşıyaka Buca, Karabağlar, Seferihisar ve Selçuk ilçelerinden toplam 101 su baskını ihbarı geldi. iZSU ve İtfaiye ekipleri buralara müdahale ederek su tahliyesi yaptı. Araç alt geçitlerinde sorun yaşanmaması için önceden önlem alındı. Kısa bir süre  trafiğe kapanan Balçova Orgeneral Eşref Bitlis alt geçidinde sular tahliye edilip trafiğe açıldı. Ekiplerimiz sorun yaşanan yerlerde çalışmalarına devam etmektedir. Sabah mesai saati itibarıyla kentimizde herhangi bir olumsuzluk yaşanmamıştır.

Geçmiş olsun dileklerimizle"

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.