Dolar 32,3155
%0.2
Euro 35,0947
%-0.08
Altın 2.293,450
%0.7
Bist-100 9,05
%2.75

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de sağanak kabusu... Bir alt geçit ulaşıma kapandı

İzmir'de sağanak kabusu... Bir alt geçit ulaşıma kapandı

İzmir'de dün gece saatlerinde başlayan sağanak, kentte yaşamı olumsuz etkiledi. Sağanak nedeniyle altgeçit ve yolları su bastı. Tire- Belevi yolu ulaşıma kapandı, uzun araç kuyrukları oluştu. Alt geçitleri su bastı, Tire- Belevi yolu ulaşıma kapandı

  • Ege Postası
  • 11.01.2019 - 06:07

Meteoroloji 2'nci Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nden Ege Bölgesi için yapılan sağanak uyarısının ardından dün gece saatlerinden itibaren yağış etkili olmaya başladı. Kent genelindeki cadde ve altgeçitlerde su baskınları meydana gelirken, bir taksi  sağanak sırasında sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu, yol kenarında biriken suyun içinde kaldı. 

Durumun bildirilmesi üzerine, taksi çekiciler tarafından kurtarıldı. Halkapınar Yunuslar Altgeçidinin bulunduğu cadde trafiğe kapatılırken, belediye ekipleri tahliye çalışmasına başladı. Şiddetini arttıran sağanak yağış trafikteki sürücülere zor anlar yaşattı.

Öte yandan, kentin birçok noktasında görev yapan polis ekipleri görüş mesafesinin azaldığını belirterek, sürücülere dikkatli olmaları yönünde uyarıda bulundu.

İzmir'in Tire ilçesinde etkili olan sağanak, Belevi karayolunun kapanmasına neden oldu. Bölgede araç kuyrukları oluşurken, taşkının yaşandığı noktaya çok sayıda itfaiye, iş makinesi ve karayolları ekibi sevk edildi. 

Kent genelinde birkaç gündür etkili olan sağanak, bazı yerlerde taşkınlara neden oldu. Tire ile Selçuk ilçeleri arasındaki Alaylı Mahallesi Aytaşı mevkisinde taşkın nedeniyle kara yolu ulaşıma kapandı. 

Bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi ve iş makinesi yönlendirildi. 

Yolun kapalı olması nedeniyle uzun kuyruklar oluştu. Jandarma ekipleri de bölgede önlem aldı, vatandaşları uyardı. 

Ekiplerin yolu açmak için yürüttüğü çalışmalar sürüyor.

Alaylı Mahallesi Muhtarı Osman Kaynaş, en son 20 yıl önce bölgelerinde böyle bir olayın meydana geldiğini, yolun tamamen taşkın nedeniyle kapandığını belirtti.

Kaynaş, Tire'ye Selçuk yönünden gelen araçların geri çevrildiğini söyledi. (DHA-AA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.