Dolar 32,3155
%0.2
Euro 35,0947
%-0.08
Altın 2.293,450
%0.7
Bist-100 9,05
%2.75

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de restoran ve kafeler hizmet vermeye başladı

İzmir'de restoran ve kafeler hizmet vermeye başladı

Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Başkanı Aykut Yenice, Türk mutfağının son derece kaliteli ve sağlıklı bir mutfak olduğunu belirterek, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde müşterilerin güvenle lokanta ve kafelerde yemek yiyebileceklerini söyledi.

  • Ege Postası
  • 01.06.2020 - 11:44

Kovid-19 tedbirleri kapsamında geçici olarak faaliyetleri kısıtlanan lokanta, restoran, kafe ve pastaneler belirlenen tedbirlerle bugün yeniden açıldı.

İzmir'de birçok lokantada müşteriler, kolonya ve dezenfektanla karşılanırken, girişte ateşleri de ölçülüyor. Personel, maske ve siperlikle hizmet veriyor. Servis eldivenle yapılıyor. Müşteriler yalnızca yemek yerken maskelerini çıkarıyor. Masalar her müşteriden sonra dezenfekte ediliyor. 

Masaların arasında mesafe kurulları uygulanırken, menüler masalar da yer almıyor. 

"Müşterimiz bize güvensin"

Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Başkanı Aykut Yenice, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 80 günlük aradan sonra, paket servisle müşterilerine hizmet veren ya da kapalı olan 150 bin işletmenin kapılarını açtığı için mutlu olduklarını belirtti. 

Geçen sürede yeni düzene alıştıklarını aktaran Yenice, "Portakalın çamaşır suyuyla yıkandığı bir döneme geçtik. Güven kaybı var ama bulaş yemekten içmekten geçmiyor. Bunu da bilmemiz gerekiyor. Türk mutfağı çok sağlıklı ve kaliteli bir mutfak. Müşterilerimiz bize güvensin." dedi. AA

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.