Dolar 32,5324
%0.14
Euro 34,9309
%-0.12
Altın 2.440,160
%0.16
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de puanlar paylaşıldı

İzmir'de puanlar paylaşıldı

Süper Lig'in 3. haftasında Göztepe ile Gaziantep FK, Gürsel Aksel Stadı'nda karşılaştı. Taraflar, 90 dakikadan 2-2'lik sonuçla ayrıldı. Gaziantep ekibi, 7'de Muhammet Demir'le 1-0 öne geçti. Göztepe'nin gollerini 50'de Soner ve 61'de Ideye attı. Gaziantep FK ise 90+1'de Maxim'in penaltı golü ile skoru 2-2 yaparak 1 puanı almayı başardı.

  • Ege Postası
  • 26.09.2020 - 17:17

Süper Lig'in 3. haftasına 4 puanla giren Göztepe evinde nefes kesen mücadele sonucunda Gaziantep FK ile 2-2 berabere kaldı.

Gaziantep FK, 7. dakikada Muhammet Demir ile deplasmanda 1-0 öne geçti ve ilk yarı bu golle 0-1 tamamlandı. Göztepe, ikinci yarıya daha iyi başlayarak  50'de Soner ve 61'de Ideye ile 2-1 öne geçti. Ancak skoru koruyamayan Göztepe, son anlarda rakibinin penaltı kazanması ile 1 puana razı oldu. 90+1'de Maxim, Gaziantep FK adına attığı penaltı golüyle maçı 2-2'ye getirdi ve karşılaşma bu skorla sona erdi.

Bu sonucun ardından Göztepe 5 puanla 6. sırada kaldı. Gaziantep FK ise 2 puanla 13. sırada kendine yer buldu.

Maçtan dakikalar

2. dakikada orta alandan gelişen Göztepe atağında Tripic’in ara pasıyla ceza sahası içinde kaleciyle karşı karşıya kalan Halik Akbunar, topu kaleci Günay’ın üstüne gönderdi.

GOL | Karşılaşmanın henüz 7. dakikasında Gaziantep, Göztepe deplasmanında öne geçmeyi başardı. Maxim'in sağ kanada açtığı topta Güray Vural, topu penaltı noktası üzerine çevirirken Muhammet Demir, bekletmeden yaptığı vuruşla takımını öne geçiren isim oldu: 0-1.

32. dakikada orta alandan yüklenen Göztepe’de Yalçın Kayan’ın pasıyla ceza yayında toplan buluşan Tripic, topa sert vurdu ancak meşin yuvarlak üst direğe çarpıp oyun alanını terk etti.

36. dakikada sol taraftan atak yapan Göztepe’de Berkan Emir’in sol kanattan ortaladı. Ceza sahası içinden seken topa Murat Paluli arka direkte dokundu ancak top yan ağlarda kaldı.

45+3. dakikada Maxim'in ara pasıyla sol çaprazdan ceza sahası içine giren Güray Vural, topa sert bir vuruş yapsa da meşin yuvarlak yan ağlarda kaldı.

Karşılaşmanın ilk yarısı da Gaziantep FK'nın 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

Karşılaşmanın ikinci yarısı başladı.

GOL | 50. dakikada Göztepe'de Soner Aydoğdu, skora 1-1'lik eşitliği getirdi: 1-1.

GOL | 61. dakikada Göztepe, Ideye Brown ile öne geçmeyi başardı: 2-1.

75. dakikada orta alandan gelişen Gaziantep FK atağında Kenan Özer ceza sahası dışından şu attı ancak top defansa çarparak kornere çıktı.

89. dakikada Göztepe ceza sahası içinde gelişen pozisyonda Maxim, Alpaslan Öztürk’ün müdahalesiyle yerde kaldı. Maçın hakemi penaltı kararı verdi.

GOL | 90. dakikada topun başına geçen Maxim, topu ağlara gönderdi. 2-2

Karşılaşmada kalan bölümde başka gol olmadı ve maç 2-2 eşitlikle sona erdi.

Göztepe: 2 - Gaziantep FK: 2

Stat: Gürsel Aksel

Hakemler: Yasin Kol, Mustafa Sönmez, Murat Şener

Göztepe: İrfan Can Eğribayat, Murat Paluli, Alpaslan Öztürk, Atınç Nukan, Berkan Emir, Halil Akbunar, Yalçın Kayan (Dk. 90+1 Cherif Ndiaye), Soner Aydoğdu, Tripic (Dk. 88 Burekovic), Mossoro (Dk. 77 Kubilay Sönmez), Brown Ideye

Gaziantep FK: Günay Güvenç, Tosca, Kana Bıyık, Djilobodji, Morais, Jefferson (Dk. 90+4 Sousa), Olkowski (Dk. 85 Oğuz Ceylan), Güray Vural (Dk. 73 Kozulj), Maxim, Muhammet Demir (Dk. 73 Kenan Özer), Andre (Dk. 73 Enver Cenk Şahin)

Goller: Dk. 7 Muhammet Demir, Dk. 90+1 Maxim (Penaltıdan) (Gaziantep FK), Dk. 50 Soner Aydoğdu, Dk. 61 Brown Ideye (Göztepe)

Sarı kartlar: Dk. 37 Alpaslan Öztürk, Dk. 43 Halil Akbunar, Dk. 88 Yalçın Kayan (Göztepe), Dk. 82 Olkowski (Gaziantep FK)

Maçın ardından

Göztepe Teknik Direktörü İlhan Palut: Üzgünüz

Süper Lig'de Gaziantep FK ile 2-2 berabere kalan Göztepe'nin teknik direktörü İlhan Palut, kazanabilecekleri bir maçta 1 puanla yetindiklerini söyledi.

Palut, kulübün internet sitesinde yer alan açıklamasında, müsabakanın başında kalelerinde gördükleri gole rağmen bocalamadıklarını kaydetti.

Özellikle ilk yarının son bölümünde pozisyonlar bulduklarını ancak bunları değerlendirmediklerini belirten Palut, şu ifadeleri kullandı:

"İkinci yarı aynı oyunumuza biraz daha üçüncü bölge etkinliği katmamız gerektiğini konuştuk ve nitekim ilk bölümde maçı çevirdik, skoru 2-1'e getirdik. Bundan sonraki süreçte rakibimizin bir pozisyonu olmazken, biz rakip sahada büyük boşluklar yakaladık ama son tercihleri bir türlü doğru yapamadık ve skoru arttıramadık. Bu durum rakibimizi sürekli oyunun içinde tuttu. Nitekim son dakikada bir karambol pozisyonunda oluşan penaltıyla da sahadan beraberlikle ayrıldık. Çevirdiğimiz bir maçı, farkı arttırabileceğimiz bir maçı berabere bitirdiğimiz için üzgünüz. Hatalarımızı en aza indirip yolumuza devam edeceğiz."

Parlatan: Maçın 2-2 bitmesi bizim adımıza üzücü"

Süper Lig'in 3. haftasında konuk ettiği Gaziantep FK ile 2-2 berabere kalan Göztepe'nin teknik sorumlusu Ersan Parlatan, sonucun kendilerini memnun etmediğini söyledi.

Parlatan, maçtan sonra katıldığı basın toplantısında, skor nedeniyle üzüntülü olduklarını belirterek, geçen sezon da son dakikada yedikleri golle Gaziantep FK ile berabere kaldıklarını hatırlattı.

Müsabakada geriye düşmelerine rağmen tekrar öne geçtiklerini, genel anlamda iyi bir oyun sergilediklerini kaydeden Parlatan, "2-1 önde bulunduğumuz dönemde eleştirebileceğimiz nokta, biraz daha becerikli olsaydık çok net pozisyonlara girebilir, skoru 3-1 hatta 4-1'e taşıyabilirdik. Bunu yapamayınca, sonlara doğru rakipler risk alıyor. Şanssız bir pozisyonda haklı bir penaltı kazandı rakibimiz. Maçın 2-2 bitmesi bizim adımıza üzücü." diye konuştu.

Sumudica: Her iki takım da kazanabilirdi

Gaziantep FK Teknik Direktörü Marius Sumudica, öne geçtikleri müsabakada 2-1 geriye düştüklerini, son dakikadaki penaltı golüyle de 1 puan aldıklarını aktardı.

Zorlu bir mücadeleyi geride bıraktıklarını vurgulayan Sumudica, "Her iki takım da kazanabilirdi. 1 puanla ayrılıyoruz. Oyuncularım sürekli geriye düştükten sonra hücuma çıkıyor, baskı kuruyor. Bunu anlayamıyorum." açıklamasında bulundu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.