Dolar 32,4837
%-0.17
Euro 34,9541
%0.36
Altın 2.435,050
%0.49
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de protestoya 6 gözaltı

İzmir'de protestoya 6 gözaltı

İZMİR'de, Başbakan Binali Yıldırım'ın Konak'taki Başbakanlık Ofisi'ne gelmesinden önce 6 Halkevleri üyesi eylem yaptı. Polis, eylemcileri gözaltına aldı. İzmir'de Erdoğan ve Yıldırım protestosu

  • Ege Postası
  • 31.05.2016 - 17:01

Konak'ta Başbakanlık Ofisi bitişiğindeki eski Sümerbank binası olan Konak Vergi Dairesi'nin yanındaki otobüs durağında saat 16.30 sıralarında pankart açan, Halkevleri üyesi 3 kız ve 3 erkek,  "Bugün Gezi'nin yıldönümü. Hırsızları, çocuk istismarcılarını, ayakkabı kutusunda para çalanları şehrimizde istemiyoruz. Berkin Elvan'ın alamadığı ekmeği sizin boğazınızdan geçirmeyeceğiz", "Bu şehri size teslim etmeyeceğiz", "Binali Yıldırım'ı İzmir'de istemiyoruz" diyerek bağırıp sloganlar attı. 

Protestocu gruba önce motosikletli polis ekibi, daha sonra Başbakanlık Ofisi çevresinde önlem alan resmi ve sivil polisler müdahale etti. Gözaltına alınmaya direnen eylemciler, önce Konak'taki Emniyet Binası'na götürülmek istendi. Bu sırada birkaç İzmirli, özellikle eylemci genç kızlara sert davranıldığını belirterek, polislerden böyle yapmamalarını istedi. Polis, ısrarla "Böyle olmaz ki. Böyle yapılmaz" diye tepki gösteren bir vatandaşla tartıştı. Eylemciler daha sonra yeniden, otobüs durağının olduğu bölgeye götürüldü. Buraya gelen polis midibüsüne bindirilen 6 genç gözaltına alınarak Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Halkevleri üyelerinin eylem yaptığı sırada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yurt dışı gezisi öncesi İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda basın toplantısı yapıyordu ve Başbakan Binali Yıldırım da kendisini uğurlamak için havalimanında bulunuyordu. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.