Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de poliklinik şartlarının iyileştirilmesini isteyen doktora 'sürgün'

İzmir'de poliklinik şartlarının iyileştirilmesini isteyen doktora 'sürgün'

İZMİR'in Altındağ semtindeki sadece Suriyeli'lere hizmet veren poliklinikte görev yapan Dr. Ergün Demir, bulundukları alanın asgari fiziki şartları ve teknik donanımının yetersizliğiyle ilgili İl Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne 3 kez dilekçe yazdı. Ancak şartların düzeltilmesi yerine, bunları talep eden Dr. Ergün Demir, bu kez de Göç İdaresi Geri Gönderme Merkezine geçici görevlendirildi. Tayinin sürgün gibi olduğunu söyleyen Dr. Demir, "Kötü şartları söylediğim dilekçelerime yanıt, sürgün oldu" dedi.

  • Ege Postası
  • 14.09.2015 - 16:26
Ülkelerindeki yaşanan iç karışıklıktan kaçan Suriyeli'lerin, en çok göç ettiği illerden İzmir'de nüfusları hızla artan Suriyeli'ler için kent genelinde, 4 poliknilik hizmet vermeye başladı. Bu polikliniklerden Altındağ semtindekinde görev yapan, aynı zamanda İzmir Tabip Odası Hekim Meclis Üyesi Dr. Ergün Demir, şartların iyi olmaması nedeniyle dilekçeli başvurularda bulundu. İl Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne başvuran Dr. Demir, dilekçesinde şöyle dedi:

"Görev yaptığım Bornova TSM Suriyeli poliklinik binasının toplam alanı 45 metrekare olup, hasta bekleme bölümü, tıbbi müdahale ve aşı odası, mahremiyet kurallarına uygun bebek bakım ile emzirme odası bölümleri mevcut değildir. Ayrıca her poliklinikte faal olarak bulundurulması zorunlu olan asgari tıbbi cihaz ve malzemenin birçoğu bulunmamaktadır." 

ZAMAN İÇİNDE YETERSİZ KALMIŞ
İl Halk Sağlığı Müdürlüğü de dilekçeye, "Polikliniğin kiralık bina olduğu, 02.03.2015 tarihli valilik oluru ile açıldığı, zaman içinde artan başvurular sebebiyle yoğunluk yaşanmaya başlandığı ve bu nedenle polikliniğin fiziki şartlarının yetersiz kaldığı belirtilmiştir. Polikliniğin fiziki şartlar bakımından daha uygun binaya taşınabilmesi için çalışma yapıldığı ve ilaç, tıbbi sarf ve demirbaş malzeme ihtiyaçları için ilgili birime talep yazısı yazıldığı" diye cevap verdi.  



GERİ GÖNDERME MERKEZİNDE, GÖREVLENDİRİLDİ
Ancak bu dilekçelerin hemen ardından Dr. Ergün Demir, Göç İdaresi Geri Gönderme Merkezine geçici görevlendirildi. Kararı sürgün olarak değerlendiren İzmir Tabip Odası Hekim Meclis Üyesi Dr. Ergün Demir, "Bir hekimin, çalışmakta olduğu Suriyeli göçmen polikliniğinin verilen hizmetin niteliğine uygun hale getirilmesini istemesi suç mudu? Dün ve bugün olduğu gibi yarın da ne hakkım olanı istemekten, ne de mesleğimden ve iyi hekimlik değerlerinden vazgeçmeyeceğim" dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.