Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Teröristin ilk hedefi turizm merkezleriymiş

Teröristin ilk hedefi turizm merkezleriymiş

İzmir'in Hatay Semtinde hücre evine operasyon düzenleyen Emniyet Müdürlüğü istihbarat ve terörle mücadele ekipleri, bomba eğitimi almış PKK üyesi Kendal Demir'i gözaltına aldı. Demir'in turistik kentlerde eylem planladığı, yapamayınca, İzmir'e geldiği öne sürüldü. İzmir'deki terör operasyonundan çarpıcı detaylar

  • Ege Postası
  • 21.10.2016 - 08:58

Kendal Demir ile birlikte 10 kilogram C4 plastik patlayıcı, sekiz el bombası, 2 kalaşnikof otomatik tüfek ve bombayı patlatmaya yarayan elektronik fünyeler ele geçirildi. PKK'lı terörist Kendal Demir'in İzmir'de sansasyonel eylem hazırlığında olduğu siyasi parti ve askeri, polis noktalarında keşif yaptığı öğrenildi. 

İLK HEDEFİ TURİZM MERKEZLERİYMİŞ
İzmir'in Hatay Semti'nde polisin hücre evine düzenlediği operasyonda yakalanan terör örgütü PKK üyesi Kendal Demir'in Aydın İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Mayıs ayından beri arandığı ortaya çıktı. 

Örgütün dağ kadrosundan eğitim aldıktan sonra Aydın'ın Söke İlçesi Yenikent Mahallesi'nde yaşayan ailesinin yanına döndüğü belirtilen Demir'in, önemli turizm merkezlerinden Kuşadası ve Didim ilçelerinde yaz sezonunda ses getirecek bombalı eylem yapmayı planladığı ancak gerçekleştiremeyince yeni eylem için İzmir'e gittiği öne sürüldü. 

MANİSA'DAKİ SALDIRIYLA BAĞLANTILI ÇIKTI

İzmir'in Konak ilçesinde, bombalı eylem hazırlığındayken polis ekiplerince yakalanan teröristin kullandığı malzemelerin, Manisa'da askeri araca saldırı düzenleyen ve İzmir'de polis ekiplerince yakalanan teröristlerin kullandığı malzemeler olduğu değerlendirildiği öğrenildi. 

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptıkları çalışma sonucu, İzmir'e bombalı eylem için gelen, Hatay semtindeki bir hücre evinde 10 kilogram plastik patlayıcı, 2 adet kalaşnikof tüfek, 8 el bombası ve ve elektronik düzenek ile ele geçirilen terör örgütü PKK üyesi Kendal D. ile ilgili ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı. Kuzey Irak'ta bomba eğitimi alan Kendal D.'nin Kuzey Irak'tan yasadışı yollarla Türkiye'ye geçtiği ve karayolu ile Güneydoğu'dan İzmir'e geldiği, teröristin İzmir'e geldiğini öğrenen polis ekiplerinin de, Kendal D.'yi takibe aldığı öğrenildi. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin baskını sonucu, askeri ve polis binalarında keşif yaptığı ileri sürülen bombacı kıskıvrak yakalandı.

Manisa'daki askeri araca saldırı ile bağlantıları değerlendiriliyor
Olayı derinlemesine inceleyen polis ekipleri, yakalanan bombacı Kendal D.'nin, geçtiğimiz 28 Nisan günü, Manisa'nın Kırkağaç-Soma karayolunda askeri araca saldırı düzenleyen PKK'lı teröristlerle bağlantılı olduğu değerlendirildiği öğrenildi. "Mervan" kod isimli Sami Ö. ile "Soro" kod isimli Enes A.'nın, Kırkağaç-Soma ilçesi arasında sahte ihbarla çağırdıkları askeri araca yönelik bombalı saldırıyı gerçekleştirmiş bir asker yaralanmıştı. Olaydan 2 hafta sonra, İzmir Konak'ta asayiş ekipleri uygulama yaparken şüpheli araç durdurulmuş, araçta yapılan aramada; bomba düzeneği, 3 el bombası ve 2 tabanca ele geçirilirken Sami Ö. ve Enes A.'nin de bulunduğu 4 kişi yakalanmıştı. Şüphelilerin üzerinde çıkan flaş bellekte ise, teröristlerin, Kırkağaç ilçesinde bombayı yol kenarına sakladıktan sonra yaklaşık 200 metre ileride çalılar arasına gizlendikleri, sahte ihbarla çağırdıkları askeri aracın geçişi sırasında da bombayı patlattıkları, bu anları da cep telefonuyla kayda aldıkları ortaya çıkmıştı. Polisin kurtardığı ve patlama anının yer aldığı görüntülerde, askeri aracın saniyelerle daha büyük bir hasardan kurtulduğu ortaya çıkmıştı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı detaylı araştırmada, Manisa'daki saldırının ardından Konak ilçesi Aziziye Parkı Basmane civarında yakalanan Sami Ö. ve beraberindeki teröristlerin kullanmış olduğu malzemelerin, bugün terörist Kendal D.'nin kaldığı hücre evinde yakalanan 10 kilogram plastik patlayıcı, 2 adet kalaşnikof tüfek, 8 el bombası ve elektronik düzenek olduğu değerlendirildiği öğrenildi. Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi. (dha/iha)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.