Dolar 32,3682
%0.16
Euro 34,9474
%-0.34
Altın 2.325,340
%0.21
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de perde 'yaşamak' temasıyla açılıyor

İzmir'de perde 'yaşamak' temasıyla açılıyor

İzmir'de bu yıl "Yaşamak" temasıyla düzenlenen 7. Uluslararası İzmir Tiyatro Festivali, yerli ve yabancı 27 oyunu seyirciyle buluşturacak.

  • Ege Postası
  • 30.11.2018 - 16:24

Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakıf (TAKSAV) tarafından düzenlenen festivalin tanıtım toplantısı, Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Vakfın İzmir Temsilcisi Yasemin Sağlam, 7-17 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek festivalin bu yılki temasının "Yaşamak" olarak belirlendiğini belirtti.

Festivale 150'ye yakın yerli ve yabancı oyun başvurusu yapıldığını aktaran Sağlam, ilk elemeler sonucu 6'sı yurt dışından, 31'i Türkiye'den olmak üzere toplam 37 oyunun belirlendiğini, yapılan görüşmelerden sonrası da 3'ü yabancı 27 oyunda karar kılındığını ifade etti.

Festivale İran, Yunanistan ve Gürcistan'dan grupların katılacağını dile getiren Sağlam, organizasyon kapsamında çeşitli ödüllerin verileceğini bildirdi. 

Anadolu Ateşi İzmir'de sahne alacak

Anadolu Ateşi dans topluluğu yeni gösterisi "İstanbul Dreams" ile 14 Aralık'ta İzmir'de sahne alacak.

Genel sanat yönetmenliğini Mustafa Erdoğan'ın üstlendiği topluluk, kuruluşunun 20. yılında yeni gösterilerini uçuş ve görüntü sistemleri kullanarak sanatseverlerin beğenisine sunacak.

80 dansçıdan oluşan ekip, İstanbul Dreams gösterisinde İstanbul'un caddeleri, doğu-batı sentezi, eğlence ve kültür sanat yaşamını konu alan koreografiyi sahneleyecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.