Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de özel bir anaokulunda skandal görüntüler

İzmir'de özel bir anaokulunda skandal görüntüler

İzmir Gaziemir’de özel bir anaokulunda çocukların şiddete maruz kaldığı görüntülerin ortaya çıkması velileri ayağa kaldırdı. Veliler savcılığa suç duyurusunda bulunurken, Gaziemir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne giderek olayı bildirdi ve yetkililerden sorumluların cezalandırılmasını istedi. Velilerin şikayeti üzerine, söz konusu öğretmenler hakkında, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından idari inceleme başlatıldı. Öte yandan, velilerin suç duyurusunda bulunması üzerine, savcılık da adli soruşturma başlattı. İzmir'de özel bir anaokulunda skandal görüntüler

  • Ege Postası
  • 01.10.2019 - 13:16

HAYRULLAH YILDIZ/ EGEPOSTASI-İzmir Gaziemir’de özel bir anaokulunda, öğretmenler G.K ve S.A. tarafından çocukların şiddete maruz kalması velileri dehşete düşürdü. Gaziemir’de özel bir anaokulunda çocukların hem fiziksel hem de psikolojik şiddete maruz kaldığı anlara dair görüntü kayıtları ortaya çıktı.  Şiddete maruz kalan çocukların velileri anaokulu yetkilileri ve öğretmenlerden şikâyetçi oldu. Veliler yaşanan vahim olayı hastaneden aldıkları darp raporuyla birlikte karakola ve Gaziemir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bildirdi. 

ŞİDDETİ BÖYLE FARK ETTİLER

Velilerin aktardığı bilgiye göre, 3 yaş grubu çocukların bulunduğu özel bir anaokulunda çocukları 1 Eylül’de eğitime başladı. 20 Eylül’de şiddete maruz kalan çocuklardan biri annesine ağlamak istediğini ancak ağlayamadığını öğretmeninin çok kızdığını, öğretmenlerinin bebekler sınıfına atacağını söylediği öne sürüldü. Şiddete maruz kalan diğer çocuklar da aynı şikâyeti velilerine bildirmesi üzerine veliler birbirleriyle iletişime geçti.  

ÇOCUĞUN VUCUDUNDAKİ MORLUKLAR FARK EDİLDİ 

Şiddete maruz kalan çocuğun velisi, çocuğunun vücudunun belli bölgelerinde morluklar olduğunu fark etmesinin ardından okula giderek yetkililerle görüşmek istedi. Okul sahibi ve okul müdürüyle birlikte kamera kayıtlarını inceleyen veliler şiddet görüntülerini izledi. Tartaklanma ve şiddet görüntülerini gören veliler darp raporu alarak polis merkezinde şikâyetçi oldu. 

VELİLER SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU 

Veliler toplu olarak savcılığa suç duyurusunda bulunduğu öğrenilirken, suç duyurusunda bulunduktan sonra Gaziemir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne giderek olayı bildirdi. Velilerle görüşen Gaziemir İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün olaya hassasiyet gösterdiği ve gerekenin yapılacağını ifade ettiği aktarıldı.
Öte yandan veliler kamera kayıtlarının dışında sınıftaki kör noktalarda çocuklarının darp edildiğini de ileri sürdü. 

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İzmir'de özel bir anaokulda öğrencilere şiddet uygulandığı iddialarına ilişkin soruşturma başlatıldı.

Alınan bilgiye göre, Gaziemir ilçesinde yaşayan bir veli, özel bir anaokulunda eğitim alan çocuğuna okulda şiddet uygulandığı iddiasıyla polise başvurdu.  Daha sonra 2 veli de benzer konudan şikayette bulundu. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, başvuru üzerine okuldaki güvenlik kamerası görüntülerini inceledi. İddialar üzerine savcılık tarafından soruşturma ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünce de inceleme başlatıldı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.