Dolar 32,3276
%0.24
Euro 35,0684
%-0.15
Altın 2.309,700
%1.41
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir’de otobüs şoförü öldüresiye darp edildi!

İzmir’de otobüs şoförü öldüresiye darp edildi!

Türkiye, İstanbul’daki metrobüs şoförüne şemsiyeli saldırının şokunu üzerinden atlatamadan bir saldırı haberi de İzmir’den geldi. İzmir’de otobüs şoförü

  • Ege Postası
  • 29.09.2016 - 16:09

EGE POSTASI-  Belediye şoförlerine  darbın ardı arkası kesilmiyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İzmir Ulaşım Hizmetleri AŞ'de (İZULAŞ) görev yapan Kemal Çınar darp edildi. Bugün 108 numaralı Eserkent- Üçyol Metro hattına çalışan İZULAŞ şoförü  Kemal Çınar isimleri öğrenilemeyen yolcular tarafından Karabağlar’da darp edildi. İddiaya göre otobüs şoförünün, "taşıma ücreti için kart basmasını" istediği iki kişi tarafından dövüldü. Aldığı darbeler sonrası yüzü kanlar içinde kalan şoför vatandaşlar tarafından  Yeşilyurt’ta bulunan Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü. Hastaneden darp raporu alarak Karabağlar Polis Merkezi'ne başvuran Çınar, olaydan sonra kaçan saldırganlardan şikayetçi oldu.

Şoförü darp eden iki şehir magandasının olay yerinden kaçtığı  yakalanması için çalışmaların başlatıldığı emniyet tarafından bildirildi.

İzmir'de şaka gibi test: Deneme bir, iki, üç!

Olay sonrası belediye şoförleri darp edilen şoför arkadaşlarına destek vermek ve olayı kınamak amacı ile Karabağlar polis merkezine gittiler.

"CAN GÜVENLİĞİMİZ YOK"

Karabağlar Polis Merkezi önünde toplanan Belediye İş Sendikası İzmir 1. Nolu Şube üyesi İZULAŞ şoförleri, saldırıya tepki gösterdi. Sendika Şube Temsilcisi Barış İnci, yaptığı açıklamada, İzmir Büyükşehir Belediyesinin ESHOT ve İZULAŞ şirketleriyle toplu taşıma hizmeti verdiğini, ESHOT otobüslerinde bulunan şoför koruma kabinlerinin İZULAŞ otobüslerde olmadığını belirtti. İZULAŞ şoförlerinin benzer saldırılarla sıklıkla karşılaştığını, can güvenliklerinin olmadığını ifade eden İnci, şunları söyledi:

"İstanbul'da yaşanana benzer bir olayla bugün İzmir'de karşılaştık, aracın hareket halinde olmaması tek tesellimiz. 2014 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT araçlarına şoför korunma kabinlerini takıldı, fakat İZULAŞ araçlarının hiçbirinde koruma kabini yok. Bu saldırı bizim yaşadığımız ilk değil, öyle görünüyor ki son da olmayacak. Bu saldırı sırasında otobüs hareket etmiyordu ama önlem alınmazsa facia kaçınılmaz olur. İstanbul'daki kazanın benzeri yaşanmaması için İzmirlilerin bu konuya duyarlı olmasını istiyoruz. Gerekli tedbirlerin alınması için de yetkililere sesleniyoruz."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.