Dolar 32,5303
%0.13
Euro 34,9399
%-0.09
Altın 2.437,080
%0.03
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de metro inşaatı nedeniyle çatlaklar oluşan binaların boşaltıldığı iddiası

İzmir'de metro inşaatı nedeniyle çatlaklar oluşan binaların boşaltıldığı iddiası

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bir firmaya verilen metro inşaatı çalışmalarında Narlıdere ilçesindeki 4 binada çatlaklar oluştuğu, 11 dairenin de tahliye edildiği öne sürüldü. Evlerinin zarar gördüğünü öne süren vatandaşlar, belediyeye tepki gösterdi

  • Ege Postası
  • 06.06.2020 - 13:44

Alınan bilgiye göre, İzmir Büyükşehir Belediyesinin 2 yıl önce ihale ettiği Fahrettin Altay - Narlıdere Metro Hattının yapımını yüklenen firma, Narlıdere ilçesinde çalışmalarını yürütürken gerekli önlemleri almayınca, Yenikale Mahallesi Zafer Sokak'taki bazı binaların zeminleri ile dış cephelerinde derin çatlaklar oluştuğu, bazı evlerin odalarındaki duvarlarının çatladığı  iddia edildi.

Bina sahiplerinin başvuru yapması üzerine belediye ve firma yetkililerinin incelemesinin ardından 4 binanın zemin ve dış ceplerinde çatlaklar oluştuğu, 11 dairenin tahliye edilmesine karar verildiği öne sürüldü.

Daire sahiplerine kira bedellerinin ödendiği, aynı sokakta oturan bazı vatandaşların da belediyeye başvuruda bulunduğu kaydedildi.

Mahalle sakinlerinden Fatma Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, metro inşaatının çalışmaları nedeniyle binalarda çatlaklar oluştuğunu söyledi.

Evlerin içlerinde de hasar olduğunu aktaran Şimşek, "Binalar boşaltıldı. Kiminde az kiminde çok hasar var. Bazıları belediyeye başvurdu. Benim evimin salonunda da her yerde çatlaklar var." dedi.

Fatma Şimşek (70), "Evimin içerisi de çatlak, dışarısı da. Şikayetçiyim. Ne yapmam gerektiği konusunda bilgim de yok. Evimin tekrar eski haline gelmesini istiyorum. Kiraya çıksam kira verecek param yok. Evimin böyle olması beni çok üzüyor. Ben bu çatlakları nasıl yaptıracağım'" dedi.  

Oturduğu binada çatlaklar oluşan Metin Çetin (63) de yaşanan durum nedeniyle 4 binanın boşaltıldığını aktardı.

Çetin, "Binaların çatlaması metrodan dolayı. Durduk yere çatlamaz ki bina. Ev sahipleri olarak rahatsız oluyoruz" diye konuştu.

Binalarda çeşitli hasarların olduğunu vurulayan Çetin, "Durumunu bildirenlere belediye yardımcı oluyor. Bazı binalardaki daireleri boşaltıp onlara ev tuttular. Görevliler sürekli gelip kontrol ediyor. Gelip bizim binamızı da gördüler. Bize 'siz merak etmeyin burayı yaptıracağız' dediler. Alttaki çalışma bittikten sonra ancak yapılabilir." ifadelerini kullandı.

BAZI EVLER BOŞALTILDI

İlker Sokak'ta da vatandaşlar, yine metro inşası nedeniyle evlerinin zarar gördüğünü kaydetti. Yenikale Mahallesi'ndeki Zafer ve Yıldıran Sokak'taki 11 ev ise belediye ekiplerince 2 aylık sürede tahliye edildi. Tahliye kararı verilen evlerde oturan bazı vatandaşlar başka semtlere taşınırken, kira yardımını yeterli bulmayanlar evlerinde oturmaya devam etti.

Tahliye kararı gelmesine rağmen evinden çıkmayan Ahmet Aydın (70), "Oturduğumuz bina, yan binadan çıkan çatlaklar yüzünden ayrıldı. Dokuz Eylül Üniversitesi'nde görev yapan bir tanıdığımız var. Eve geldi baktı. Binaların çatlamasının sebebinin belediyenin suçu olduğunu söyledi. Eğer belediye bu binaların arasına birer metre ara verseydi, binalarda çatlaklar olmazdı. Bizim için de tahliye kararı çıktı. 'Bir sene sonra evinize yerleşeceksiniz' dediler, ama biz evimizden çıkamadık" diye konuştu.

METRO HATTI HAKKINDA

İzmir Metro Hattı'nın 4'üncü aşamada Fahrettin Altay'dan Narlıdere'ye kadar uzatılması için 2 yıl önce açılan F.Altay-Narlıdere-Kaymakamlık arasındaki metro hattı yapım ihalesini, 1 milyar 27 milyon lira teklif veren firma kazandı. Aynı yıl Narlıdere Metrosu'nun temellerini atan firma, toplam uzunluğu 7.2 kilometreyi bulan ve Narlıdere Kaymakamlığı'na kadar uzanan hat üzerindeki bazı sokaklara şantiye sahaları yaptı. Şantiyelerden biri de Yenikale Mahallesi'ne kuruldu. (AA-DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.