Dolar 32,5998
%0.39
Euro 34,8067
%0.21
Altın 2.488,280
%0.15
Bist-100 9.464,00
%-0.63

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de maske denetimi

İzmir'de maske denetimi

İzmir'de, maske kullanımının zorunlu hale gelmesinin ardından polis ekipleri, kentin en işlek caddesi Kıbrıs Şehitleri'nde denetim yaptı. Maske takmayanlara 900 TL ceza kesilirken, çenesinin altına takanlar da uyarıldı.

  • Ege Postası
  • 26.06.2020 - 15:23

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger'in dün yaptığı açıklamayla, kent genelinde maske takmanın zorunlu hale geldiğini duyurmasının ardından, İzmir Emniyet Müdürlüğü ekipleri, günün her saati kalabalık olan Alsancak'taki Kıbrıs Şehitleri'nde maske denetimi yaptı. Ekipler, maskelerini çenelerinin altına ve kollarına takan kişileri tek tek uyardı. Vatandaşlar, toplum sağlığını korumak adına bilinçlendirildi. Hiç maske takmayanlara ise 900 TL ceza kesildi.

Öte yandan, polis araçlarından maske takılmasının önemine değinen anonslar da yapıldı. Birçok kişinin, polisleri ve kameraları görünce maskelerini takması ise dikkati çekti.

Ceza kesilen vatandaşlardan Can Beda, "Normalde ben maskemi her zaman takarım. Ancak iş yerimle evim yakın olduğu için bu sefer nedense takmadım" dedi. 

"O ölümleri, acıları dikkate almıyorlar"

Maske takmayanlar hakkında konuşan Ayşen Tekşen isimli vatandaş, korona virüsü dikkate almayanlarla ilgili, "İnsanlar maske takmaları gerektiğini biliyorlar. Ama burası çok sıcak bir şehir. Belki ondan dolayı takmıyorlar ya da o ölümleri dikkate almıyorlar. Geçti, gitti zannediliyor ama geçmedi" dedi. Macit Pars isimli vatandaş ise, "Gayet iyi bir karar. Maske takmayanlar ise hijyene uymuyorlar, sadece kanunu kandırdıklarını sanıyorlar" diye konuştu.

(DHA-İHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.