Dolar 32,3926
%0.23
Euro 35,2776
%0.61
Altın 2.324,900
%0.19
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de köylülerden 'yangın timi' talebi

İzmir'de köylülerden 'yangın timi' talebi

İzmir Bayındır'da 2 gün önce başlayan ve Manisa Turgutlu sınırına kadar 500 hektarlık alanda etkili olan yangını söndürme çalışmaları sürerken, Turgutlu'ya bağlı Karaköylü vatandaşlar, yangına erken müdahale edilmesi için köylülerden 50 kişiye eğitim verilerek yangın timi oluşturulmasını talep etti.

  • Ege Postası
  • 27.07.2017 - 16:13

İzmir'in Bayındır ilçesine bağlı Lütuflar Mahallesi Ovacık mevkiinde geçen salı saat 16.00 sıralarında başlayan yangını söndürme çalışmaları sürüyor. Rüzgarın da etkisi ile 500 hektarlık alan yangından etkilendi. Söndürülen bölgeler, rüzgar nedeniyle yeniden alev almaya başlayınca ekipleri çalışmalarını o bölgede yoğunlaştırdı. Yangın, Manisa Turgutlu sınırına kadar ulaşırken, Turgutlulu bazı vatandaşlar dumandan etkilenme ihtimallerine karşı dün geceyi merkezdeki yakınlarında geçirdi. Yoğun duman nedeniyle dün gece jandarmanın anonsu ile yaşlı ve hasta vatandaşların yakın köylere gittiğini belirten Manisa Turgutlu'ya bağlı Karaköylü vatandaşlar, yangına erken müdahale edilmesi için köylülerden 50 kişiye eğitim verilerek yangın timi oluşturulmasını talep etti.

Yaşlı ve hastalar köyü boşalttı

Vatandaşlardan Mustafa Süzük, "Köylüye yangın timi kurup eğitim verilmeli ve ilk müdahaleyi köylü yapmalı. Her yangında zaman kaybı olur. Ekipler gelmeden köylüler yangına ilk müdahaleyi yapsaydı yangın bu kadar ilerlemezdi. Burada kiraz ağaçları var, zeytin ağaçları var. Biz ormandan ekmek yiyoruz" dedi.

Yaşar Aktok isimli vatandaş ise "Dün akşam orman yandığı için ağladık. Orman bizim ekmek teknemiz. Üzülüyoruz. Akşam anons edilerek köyü boşaltmamız istendi. Yangın köye gelebilir diye jandarma tarafından tahliye edildi. Ben de torunlar ve çocukları alıp komşu köye gittim. Gençler yangına müdahaleye yardıma gitti ama yaşlı ve hastalar yakın köylere gitti" diye konuştu. (İHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.