Dolar 32,5740
%0.1
Euro 34,9757
%0.42
Altın 2.419,780
%-0.14
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de köprü çöktü! İşçiler mahsur kaldı

İzmir'de köprü çöktü! İşçiler mahsur kaldı

İzmir'de yoğun yağış etkisini sürdürüyor. Kemalpaşa bölgesinde çöken köprü sonucunda işçiler mahsur kaldı. İzmir'de baraj taştı köprü çöktü!

  • Ege Postası
  • 12.01.2019 - 18:41

İzmir’in Kemalpaşa ilçesine bağlı Yiğitler mahallesinde, barajın taşması sonucu meydana gelen heyelan sonrasında Yenikurudere, Kanberler, Bayındır bağlantı yolu trafiğe kapandı. Yiğitler Barajı üzerindeki köprü çöktü ve işçiler barajın diğer yakasında iş makineleriyle mahsur kaldı.

Taşmayla birlikte bölgede heyelanlar meydana geldi. Heyelanın etkisiyle Yenikurudere, Kanberler, Bayındır bağlantı yolu trafiğe kapandı.

Baraj çalışanları da iş makineleriyle suyun diğer yakasında mahsur kaldı ve karşıya geçemedi. Mahsur kalan işçilere ise ip yardımıyla yiyecek ulaştırıldı. İşçiler için Yiğitler Barajı üzerinde geçici bir önlem alınarak mahsur kalan işçilerin kurtarılacağı öğrenildi.

 

Mahsur kalan işçiler kurtarıldı

İzmir'de yoğun yağış etkisini sürdürüyor. Kemalpaşa bölgesinde çöken köprüde mahsur kalan işçiler kurtarıldı.

KAYMAKAM İDDİALARI YALANLADI

Kemalpaşa Kaymakamı Kemal Kızılkaya, Yiğitler Barajı'nın taştığı ve işçilerin şantiyede mahsur kaldığı iddialarını yalanladı. 

Kızılkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yiğitler Mahallesi'nde yapımı devam eden barajın taşması sonucu heyelan meydana geldiği ve işçilerin şantiyede mahsur kaldığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Barajın yapım aşamasında olduğu bilgisini veren Kızılkaya, henüz suyu tutan bir set bulunmadığını ifade etti. Kızılkaya, şantiyenin ulaşımını sağlayan geçici menfez geçidinin yoğun yağış nedeniyle kullanılamaz hale geldiğini aktararak şunları söyledi:

"Şantiye ile irtibat hiçbir zaman kesilmedi. İşçilerin mahsur kaldığına yönelik ifade gerçeği yansıtmamaktadır. Dünkü şiddetli yağış nedeniyle personel tedbir amaçlı şantiye dışına çıkarılmamış. Bugün yapılan çalışma ile  şantiyedeki personel otellere yerleştirilmiştir. Şantiyede mahsur kalan hiçbir işçimiz yoktur. Ayrıca ulaşım da rahatlıkla sağlanmaktadır."

Kaymakam Kızılkaya, şiddetli yağış nedeniyle can ve mal kaybı yaşanmadığını da sözlerine ekledi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.