Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de KHK ile kapatılan vakfın yöneticilerine hapis cezası

İzmir'de KHK ile kapatılan vakfın yöneticilerine hapis cezası

KHK ile kapatılan Raif Cilasun Eğitim ve Kültür Vakfının yönetim kurulu üyesi 4 sanığa "terör örgütüne bilerek yardım etme" suçundan 2 yıl 1 ay hapis cezası verildi. İzmir'deki FETÖ davasında karar...

  • Ege Postası
  • 21.06.2019 - 13:50

İzmir'de FETÖ soruşturması kapsamında KHK ile kapatılan Raif Cilasun Eğitim ve Kültür Vakfı yönetim kurulu üyesi 4 sanık, "hiyerarşik yapısına dahil olmamakla birlikte terör örgütüne bilerek yardım etme" suçundan 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı. 

İzmir 15. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz sanıklar Ali G, Bekir Ş, Kudret B. ile Beytül Ö. ile avukatları katıldı. 

Tutuksuz sanık Ali G'nin avukatı, müvekkilinin üyesi bulunduğu Hatay Kız Kur'an Kursu Derneği için dini amaçla hayırsever olarak yardım toplama faaliyetinde bulunduğunu, o dönemlerde bu yapının terör örgütü olarak bilinmesinin mümkün olmadığını savundu. 

Tutuksuz sanık Kudret B'nin avukatı da müvekkilinin Bank Asya raporunda örgüte destek verdiğine ilişkin ifade ve tespit bulunmadığını belirterek, beraat talebinde bulundu. 

Tutuksuz sanık Ali G. de Kur'an kursu evine yakın olduğu için 1,5 yıl kadar hayır amaçlı yardımda bulunduğunu savunarak, beraatini istedi.

Tutuksuz sanık Kudret B. de yardım eylemi sırasında böyle bir örgütün olmadığını öne sürerek, "Dini amaçla hizmet etmek için Kur'an kursunda bulunduk. Dernekler masasından yardım toplanabilir diye izin almıştık." dedi. 

Mahkeme heyeti, tüm sanıkların "FETÖ/PDY'nin hiyerarşik yapısına dahil olmamakla birlikte terör örgütüne bilerek yardım etme" suçundan 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. (AA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.