Dolar 32,5987
%0.38
Euro 34,8082
%0.22
Altın 2.496,430
%0.48
Bist-100 9.465,00
%-0.63

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir’de işsizlikte tehlike çanları…Tekstilde de başladı!

İzmir’de işsizlikte tehlike çanları…Tekstilde de başladı!

İzmir’de inşaat, taşımacılık ve ayakkabı sektörlerinde başlayan konkordato fırtınası en çok istihdamın sağlandığı tekstil sektörüne de sıçradı. İzmir’in tekstil devlerinden, Gaziemir’de 9 bin metrekarelik üretim tesisi bulunan ve 600’e yakın merkez çalışanı ile Avrupa ve Ortadoğu ülkelerine ihracat yapan 51 yıllık Kostüm Giyim Sanayi ve Ticaret A.Ş. konkordato talep etti. İşsizlik sorununda en büyük yükü sırtlayan tekstil sektöründeki bu gelişme endişe yarattı. İzmir’de işsizlikte tehlike çanları…

  • Ege Postası
  • 07.11.2018 - 11:31

MUSTAFA AKBAŞ/EGEPOSTASI- Derinleşen ekonomik kriz, İzmir’de kendini ciddi biçimde göstermeye devam ediyor. Taşımacılıkta Pamukkale Turizm, lojistikte Günaydın Group, inşaatta Tüzemenler Yapı, KSC Yapı ve İNADA Çelik gibi dev firmaların ardından tekstil sektöründe de konkordato furyası başladı.

İzmir’in tekstil devlerinden, Gaziemir’de 9 bin metrekarelik üretim tesisi bulunan ve "Sir Giyim" markasıyla tanınan Kostüm Giyim Sanayi ve Ticaret A.Ş. de konkordato talep etti. Zor günler geçiren firma için İzmir 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’nce “geçici mühlet kararı” verildi. Konkordato komiseri atandı.

YARIM ASIRLIK FİRMA

1967 yılında İrfan Duran tarafından İzmir’de kurulan ve 51 yıldır tekstil sektöründe faaliyet yürüten Kostüm Giyim, yüksek teknolojili imalat modelini uyguluyordu. 600’e yakın merkez çalışanı bulunan firma, başta erkek giyim olmak üzere, Türk tekstil ürünlerini İtalya, Almanya, Hollanda, Belçika, İran, Irak, Mısır ve Ürdün gibi ülkelere ihraç ediyordu. Avrupa ve Ortadoğu piyasalarında adından söz ettiren firma, Kiğılı, Kip, Versace ve Armani gibi önemli markalara da fason ürün hazırlıyordu.

İşsizlik sorununda en büyük yükü sırtlayan tekstil sektöründeki bu gelişme endişe yarattı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.