Dolar 32,5508
%0.01
Euro 34,8848
%0.05
Altın 2.429,570
%-0.02
Bist-100 9.645,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de IŞİD operasyonu

İzmir'de IŞİD operasyonu

Türkiye'nin yüreğini yakan Atatürk Havalimanı'ndaki IŞİD saldırısının ardından güvenlik önlemlerinin artırıldığı İzmir'de, IŞİD'e yönelik operasyon düzenlendi. 9 kişi gözaltına alındı. Zanlılardan sempatizanlara internet üzerinden eğitim verdikleri belirlendi. 200 polisle şafak baskını

  • Ege Postası
  • 30.06.2016 - 10:46

İzmir'de Terör ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ile MİT'in ortak koordinesinde düzenlenen operasyonda, IŞİD'e eleman kazandırdığı, maddi destek, lojistik yardımda bulunduğu iddiasıyla 9 kişi gözaltına alındı. Liderliğini C.T.'nin yaptığı zanlıların, Buca'da kurdukları mescit ile internet üzerinden görüntülü olarak sempatizanlarına eğitim verdikleri saptandı. IŞİD'e kazandırılan elemanlardan bazılarının da, tüm mal varlıklarını satıp Suriye'ye gittiği ve buraya yerleşip örgüte destek verdikleri ortaya çıktı. 

İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki intihar saldırısını gerçekleştirdiği üzerinde durulan terör örgütü IŞİD'e yönelik bir süredir İzmir'de takip yapan polis, sabah saatlerinde operasyon düzenledi. Terör ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ile MİT'in ortak koordinesinde 4 ilçede düzenlenen operasyonda yaklaşık 200 polis görev aldı. Baskın yapılan evlerde olası bombalı tuzaklara ya da silahlı çatışmaya karşı özel harekat polisleri, bomba uzmanları da görev aldı. Operasyonda, liderliğini fırıncılık yapan C.T.'nin yaptığı IŞİD hücresine bağlı 9 kişi gözaltına alındı.

İNTERNET ÜZERİNDEN EĞİTİM VERMİŞLER
Zanlılara yönelik takip sırasında istihbarat birimleri, IŞİD hücresinin çalışma yöntemlerini de tespit etti. Örgüte sempati duyan kişilere, C.T. başkanlığında kurulan mescitte ya da internet üzerinden görüntülü olarak eğitim verildiği belirlendi. Ayrıca hem hücreye bağlı üyelerin, hem de sempatizanların, örgüte maddi destek vermek için para yardımı topladıkları, aynı şekilde gıda ürünlerini de lojistik amaçlı Suriye'ye gönderdiği ifade edildi. Bu arada istihbarat birimlerinin araştırmaları sırasında, kentten örgüte katılmak üzere Suriye'ye geçen bazı kişilerin, tüm mal varlıklarını satıp gittikleri, oraya yerleşip çalışmayı sürdürdükleri ve istendiği zamanda da örgüt adına çatışmalara girdikleri ortaya çıktı. 

TÜRKİYE CUMHURİYETİ'Nİ 'TAĞUT' İLAN ETMİŞLER
Gözaltına alınan örgüt üyelerinin evindeki aramalarda, IŞİD'e ait çok sayıda belge ile dijital veriye el konuldu. 3 av tüfeği ele geçirildi. Örgüt üyelerinin, mevcut anayasayı ve Türkiye Cumhuriyeti'ni 'Tağut' (Allah'ın kurallarıyla yönetmeyen) ilan etikleri, devletini kurumlarını aşağıladıkları, örgüt propagandası yaptıkları bildirildi. Örgütsel belgeler ile dijital verilerin incelenmesinin sürdürüleceği, bunların sonunda yeni gözaltıların da olabileceği açıklandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.