Dolar 32,3651
%0.15
Euro 34,9645
%-0.29
Altın 2.325,480
%0.22
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de ilk 'hayır' platformu Bergama'da!

İzmir'de ilk 'hayır' platformu Bergama'da!

Referanduma yönelik, İzmir'de çeşitli partilerde görev almış isimler ile STK temsilcilerinden oluşan ilk 'hayır' platformu Bergama'da kuruldu. Belediye Başkanı Gönenç'in girişimleriyle Bergama Demokrasi İçin Güçbirliği adıyla kurulan platformun ilk etkinliğine Feyzioğlu ve Batum katılıyor. Belediye başkanının girişimleriyle kuruldu

  • Ege Postası
  • 17.02.2017 - 10:07

EGE POSTASI - Anayasa değişikliğine yönelik 16 Nisan'da yapılacak olan referandum öncesi STK'lar ve partiler alan çalışmalarının startını başlattı.

'Hayır' cephesinin lokomotifi olacak olan CHP'de, İzmir İl Örgütü'nün çeşitli toplantıları sonrası ilçelerde demokrasi evleri kurulması kararlaştırılmıştı. 

Farklı siyasi partilerden isimler ile STK temsilcilerinin bir araya getirilmesinin hedeflendiği projenin farklı bir versiyonu Bergama'da gerçekleştirildi.

GÖNENÇ'İN GİRİŞİMLERİYLE

Bergama Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Gönenç'in girişimleriyle özellikle merkez sağda geçmişte görev almış isimler ile STK temsilcileri bir araya gelerek Bergama Demokrasi İçin Güçbirliği Platformu'nu kurdu.

5 KİŞİLİK YÜRÜTME KURULU

Gönenç'in organizasyonunda bir araya gelen güçbirliği platformu 5 kişilik yürütme kurulu belirledi. Yürütme kurulunda Nuri Çiftçi, Mustafa Demirel, Murat Tanol, Mustafa Karakaya ve Nadir Gergin yer aldı. Yürütme kurulunda sözcülük görevini Nuri Çiftçi üstlenecek. Gönenç süreç boyunca platformun üyesi olacak.

SOSYAL MEDYADAN MESAJ YAYINLANDI

Platform, ilçe merkezinde ofis tutarken, kullanılacak logosunu da belirledi. Platform sosyal medya hesabından, " Demokratik parlamenter sistem olan, demokrasiden, laik cumhuriyetten ve Atatürk'ün ilkelerinden yana olan güçler bir araya geliyoruz. Tüm siyasal partilerden bağımsız, toplumun farklı kesimlerinden, farklı renklerinden oluşan bir güçbirliği hedefliyoruz. Farklılıklarımızı , bireysel siyasal duruşlarımızı, uzlaşmazlıklarımızı bir yana bırakıp Ülkemizin ve çocuklarımızın aydınlık geleceği İçin bir araya geliyoruz. Kim olduğumuzu, ne yapmak istediğimizi ve ilkelerimizi yakında buradan paylaşacağız. Bizi izleyin , birliğimize güç katın. Geleceğimiz aydınlık yolumuz açık olsun" mesajını paylaştı. 

İLK ETKİNLİK: FEYZİOĞLU VE BATUM GELİYOR

Platformun ilk etkinliği de 25 Şubat'ta düzenlenecek panel olacak. Panelde Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ike hukuk profesörü Süheyl Batum konuşmacı olacak. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.