Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de ilçe ilçe cumhuriyet coşkusu

İzmir'de ilçe ilçe cumhuriyet coşkusu

İzmir'de Cumhuriyetin 93. yıldönümü ilçe belediyelerde de coşkulu kutlamalara sahne oldu.

  • Ege Postası
  • 29.10.2016 - 10:15

Cumhuriyet Bayramı'nın en coşkulu kutlandığı kentlerin başında gelen İzmir'de ilçelerdeki etkinliklere binlerce vatandaş katıldı. Cumhuriyetin 93. yılı coşkuyla kutlandı.

Cumhuriyet coşkusu Buca’da ‘Cumhuriyet Korosu’ ile yaşandı. Bucalılar, 93’ncü yılında Cumhuriyet’e olan bağlılıklarını, onu sonsuza dek koruyacaklarına söz vererek perçinledi.

Buca Ata’sına söz verdi

Bornova Belediyesi’nin Cumhuriyet’in ilanının 93. yılı etkinlikleri kapsamında düzenlediği fener alayı yürüyüşü binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleşti. İş Bankası viyadüklerinin altından başlayıp Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda son bulan yürüyüşün ardından genç sanatçı Buray Bornovalılarla buluştu.

Bornova’da 29 Ekim coşkusu

Cumhuriyet’in 93’üncü yıl dönümünü coşkulu etkinliklerle kutlayan Karşıyaka Belediyesi, yaklaşık 10 bin Karşıyakalının katılımı ile fener alayı düzenledi. Bayraklar ve meşalelerle yürüyen Cumhuriyet sevdalıları; Atatürk devrimlerine ve Cumhuriyet kazanımlarına bağlı kalacaklarını haykırdı.

Karşıyaka'da 10 bin kişi ile Cumhuriyet coşkusu!

Cumhuriyetin kuruluşunun 93. yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Çiğli Belediyesi tarafından düzenlenen cumhuriyet yürüyüşü bu yıl da büyük coşkuyla gerçekleşti. Coşkulu kalabalık ellerinde meşalelerle belediye binası önünden Kasaplar Meydanı’na yürüdü.

Çiğli’de Cumhuriyet yürüyüşü

Konak Belediyesi’nin bu yıl ikincisini düzenlediği, ‘Cumhuriyet ve Demokrasi Koşusu’na binlerce Cumhuriyet sevdalısı İzmirli katıldı. Alsancak Gündoğdu Meydanı’ndan başlayan koşuya katılanlar kırmızı-beyaz tişörtleriyle Kordon Boyu’nu adeta gelincik tarlasına çevirdi.

İzmirliler Cumhuriyet için koştu

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karabağlar Belediyesi ve Konak Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği “Cumhuriyet Daima” etkinliği kapsamında düzenlenen "Cumhuriyet Korteji" büyük ilgi gördü. Yüzlerce İzmirli yaklaşık 6 kilometrelik yolu büyük bir coşkuyla, ilk günkü heyecanla yürüdü.

Karabağlar’da Cumhuriyet coşkusu

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.