Dolar 32,3460
%0.3
Euro 35,1168
%-0.01
Altın 2.305,190
%1.21
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de iki sergi birden açıldı

İzmir'de iki sergi birden açıldı

Meksikalı heykeltıraş Jorge Marin'in "Varlığın Yeniden İnşası" ve Türk Edebiyatının önde gelen şairlerinin orjinal el yazmaları ile tanınmış ressam ve heykeltıraşların eserlerinin yer aldığı "Dizelerin Renkleri" sergileri, Meksika'nın Ankara Büyükelçisi Bernardo Cordova Tello'nun katılımıyla açıldı.

  • Ege Postası
  • 13.10.2017 - 06:58

Meksikalı heykeltıraş Jorge Marin'in "Varlığın Yeniden İnşası" ve Türk Edebiyatının önde gelen şairlerinin orjinal el yazmaları ile tanınmış ressam ve heykeltıraşların eserlerinin yer aldığı yer aldığı "Dizelerin Renkleri" sergileri, Meksika'nın Ankara Büyükelçisi Bernardo Cordova Telllo'nun katılımıyla açıldı.

Folkart Gallery'deki sergilerin açılış töreninde konuşan Tello, Jorge Marin'in Meksika'nın çağdaş heykeltıraşlarından biri olduğunu, Marin'in hayatını bronzla çalışmaya ve bunda uzmanlaşmayı adadığını belirterek, serginin İzmir'de açılmasına katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

Heykeltıraş Jorge Marin de Türkiye'de çok pozitif karşılandığını ve çok fazla ilgili gördüğünü bunda Meksika ile Türkiye arasındaki benzerliğin etkili olduğunu söyledi. İki ülke arasında kültürel ve sosyal açıdan çok fazla benzerliklerin bulunduğunu kaydeden Marin, iki ülkenin vatadanşlarının kültürlerine çok bağlı olduğunu sözlerine ekledi.

Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak ise çok anlamlı bir buluşma yaşandığını, heykelin, şiirin, resim sanatının, büyüleyici ve evrensel buluşmasına tanıklık ettiklerini söyledi. 2015'te kurulan Folkart Gallery’de bugüne kadar 8 serginin açıldığını kaydeden Sancak, 200 binin üzerinde ziyaretçiyi ağırladıklarını sözlerine ekledi.

Meksikalı heykeltıraş Jorge Marin'in "Varlığın Yeniden İnşası" adlı sergi, Bakü'deki Haydar Aliyev Kültür Merkezi'nin ardından İzmirli sanatseverlerle buluşuyor.  Varlığın inşa süreçlerini yansıtan 10 bronz anıt heykelin yer aldığı sergi, 4 Mart 2018'e kadar açık kalacak.

Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı yararına düzenlenen "Dizelerin Renkleri" adlı sergide, Türk edebiyatının önde gelen şairlerinin orjinal el yazmaları ile 37 ressam ve heykeltıraşın eserleri yer alıyor.

10 Aralık'a kadar Folkart Gallery’de sergilenecek olan eserler, daha sonra Ankara ve İstanbul’da sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Eserler önümüzdeki aylarda vakıf tarafından düzenlenecek açık arttırma ile satılacak. Elde edilecek gelir, "Koruncukköy–Urla Çocuk Köyü’nün ihtiyaçlarının giderilmesi için kullanılacak. (AA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.